Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Θα εμβολιαστούν οι γιατροί;

Θα εμβολιαστούν οι γιατροί;

Οι γιατροί και οι υπάλληλοι των νοσοκομείων εμφανίζονται προβληματισμένοι για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου.

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί των περισσοτέρων νοσοκομείων της χώρας, γνωρίζοντας ότι στις 16 Νοέμβρη ξεκινά ο εμβολιασμός τους κατά της γρίπης Η1Ν1.

«Θα υπάρξει σοβαρή αποχή στις 16 Νοεμβρίου, αφού οι περισσότεροι γιατροί, αλλά και νοσοκομειακοί υπάλληλοι φοβούνται για πιθανές παρενέργειες» εξηγεί ο κ.Ηλίας Σιώρας καρδιολόγος και  πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», καταγγέλλοντας τόσο το υπουργείο, όσο και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για ελλιπής ενημέρωση. 

«Οι περισσότεροι δεν θα πάνε για εμβολιασμό, φοβούμενοι για παρενέργειες, αφού ακόμη και ανάμεσα στους ίδιους τους επιστήμονες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διχογνωμούν για το αν θα πάνε οι ίδιοι να το κάνουν οι όχι!» λέει ο κ.Στυλιανός Πήλιουρας, πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, φωτογραφίζοντας τον κ. Κρεμαστινό, ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του σε καρδιολογικό συνέδριο ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα έκανε το εμβόλιο κατά της γρίπης. 

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το υπουργείο, ούτε για τις παρενέργειες του εμβολίου, ούτε για το αν αυτό θα είναι προαιρετικό ή όχι, δεδομένου ότι εμείς θα είμαστε και οι…πρώτοι που θα εμβολιαστούμε» καταγγέλλει ο κ.Πάνος Παπανικολάου, προεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας.
 
Όπως εξηγεί κ.Παπανικολάου στο newsit.gr,  όλες οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος έχουν ζητήσει άμεσα συνάντηση με την υπουργό Υγείας κ.Ξενογιαννακοπούλου για το εν λόγω ζήτημα, καθώς το ενδεχόμενο της σοβαρής αποχής στις 16 Νοεμβρ θα είναι πολύ πιθανό. 

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε