Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ανέ-ΤΕΙ-μοι στην πανδημία, και το ξέρουν!

Αμφιθέατρα και εργαστήρια χωρίς κάποιο μέτρο έναντι της γρίπης που έρχεται ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο ΤΕΙ Πειραιά όχι αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια μιας χρήσης δεν συναντάς  στους διαδρόμους…

…και στις αίθουσες, όχι έστω κοινό σαπούνι του εμπορίου δεν βρίσκεις στις τουαλέτες, ούτε…νερό δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο ίδρυμα, για να παλέψεις με τον μεταδιδόμενο ιό!  
 
Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ξεκάθαροι: οι πρώτοι που θα χτυπηθούν από τον ιό της γρίπης είναι οι νέοι.
Και όμως, η φοιτητική κοινότητα των 28.000 σπουδαστών που στοιβάζονται στους ήδη ταλαιπωρημένους χώρους του ΤΕΙ Πειραιά φαίνεται πως δεν είναι… αρκετά μεγάλη για να θορυβήσει κάποιους ώστε να λάβουν έστω τα απαραίτητα μέτρα έναντι της πανδημίας.  
 
Το ρεπορτάζ του Νewsit.gr είναι αποκαλυπτικό: τουαλέτες χωρίς σαπούνι, νιπτήρες χωρίς…βρύσες (!), αντισηπτικά gel τελειωμένα εδώ και καιρό, αμφιθέατρα και εργαστήρια χωρίς κανένα μέτρο προστασίας έναντι του ιου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

  Η απάντηση του προέδρου του ΤΕΙ Πειραιά Λάζαρου Βρυζίδη στο ρεπορτάζ του NewsIt.gr μάλλον ξαφνιάζει, αφού γνωρίζει εδώ και καιρό το πρόβλημα: «Πράγματι δεν υπάρχουν πολλά αντισηπτικά στο ΤΕΙ. Βάλαμε κάποια, ίσως το ένα τέταρτο από αυτά που πρέπει να τοποθετήσουμε στους χώρους, τα υπόλοιπα θα τα βάλουμε όταν φτάσουν οι παραγγελίες μας, οι οποίες είχαν πράγματι καθυστερήσει. Όμως, αν σκεφτείτε από τους 26.000 εγγεγραμμένους σπουδαστές, οι 18.000 ενεργοί που κυκλοφορούν καθημερινά στο ίδρυμα, δεν μπορούν να προστατευτούν από αυτά τα αντισηπτικά gel. Είναι πολύ μεγάλη η έκταση του ΤΕΙ. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε gel έξω από κάθε αίθουσα, ή σε κάθε διάδρομο. Έχουμε 110 αίθουσες εργαστηρίων και 50 αίθουσες διδασκαλίας, άρα ότι μέτρα και να πάρουμε δεν θα είναι αποτελεσματικά!».
 
Όσο για το γιατί ακόμη και αυτές οι λιγοστές βάσεις δεν έχουν ανανεωθεί με νέο αντισηπτικό υλικό, ή την σχεδόν παντελή απουσία κοινού σαπουνιού στις τουαλέτες, ή την μη παροχή νερού σε κάποιες από αυτές, ο πρόεδρος του ιδρύματος απαντά στο NewsIt.gr  «δεν ξέρω αν τελείωσαν τα gel ή τα σαπούνια, δεν με ειδοποίησαν. Όμως, για τα σαπούνια: και 10 να βάζαμε τα πρωί, μέχρι το μεσημέρι δεν θα βρίσκαμε κανένα! Για τις σπασμένες βρύσες; Ξέρετε πόσες βρύσες αλλάζουμε κάθε χρόνο; 1000! Έχουμε σοβαρές φθορές, αφού κανείς δεν σέβεται την κρατική περιουσία ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ανοχύρωτα στην γρίπη τα περισσότερα σχολεία

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε