Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT : Ανοχύρωτα στην γρίπη τα περισσότερα σχολεία!

Ούτε για δείγμα δεν υπάρχουν αυτά τα αντισηπτικά σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Σαπούνι…τέλος! Στα περισσότερα σχολεία είναι είδος πολυτελείας, την στιγμή που η γρίπη θερίζει, κλείνοντας το ένα σχολείο μετά το άλλο!

Σύμφωνα με δεκάδες συλλόγους γονέων και καθηγητών από όλη την Ελλάδα, πλέον στα ταμεία των σχολικών επιτροπών δεν υπάρχει ευρώ…τσακιστό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καν τα απαραίτητα για την αντισηπτική προστασία των μαθητών.

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το υπουργείο έδωσε κάποια χρήματα για να προετοιμαστούν τα σχολεία έναντι της γρίπης» αποκαλύπτει στο NewsΙt.gr ο πρόεδρος της Ανώτατης Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Αθήνας Βασίλης Τόγιας «…όμως, δύο μήνες μετά, έχουν εξαντληθεί τα αντισηπτικά και όλα τα αναλώσιμα υλικά που πρέπει να βρίσκονται στις χώρους των μαθητών. Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν ούτε…ευρώ στα ταμεία για να τα ανανεώνουν όπως οφείλουν, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να βρίσκονται απολύτως εκτεθειμένοι στον μεταδιδόμενο ιό».

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

«…Δεν υπάρχουν καθόλου αντισηπτικά στο σχολείο μας. Το μόνο που έβαλαν στις τουαλέτες ήταν κοινά σαπούνια του εμπορίου, και αυτό ήταν! Ότι δίνουμε εμείς οι γονείς από μαντιλάκια και αντισηπτικά στα παιδιά μας» καταγγέλλει στο ΝewsΙt.gr απεγνωσμένη μητέρα από δημοτικό σχολείο της Κυψέλης.

«Μας έδωσαν υλικά στην αρχή, κράτησαν για τις πρώτες 10ημέρες, και σήμερα δεν υπάρχει τίποτα» λέει ο πρόεδρος συλλόγου γονέων του 1ου επαγγελματικού λυκείου Δραπετσώνας Γιάννης Παπαδόπουλος.  

Σε άλλα σχολεία, κυρίως αυτά της Ανατολικής Αττικής, τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα. «Από τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν αυτήν την περίοδο από το υπουργείο στα σχολεία, εμείς ειδοποιηθήκαμε ότι θα λάβουμε μόλις το 1/3 του ποσού» λέει ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων της Μεταμόρφωσης Χαράλαμπος Πάλλης.

Αποκαλύπτει επίσης στο ΝewsΙt.gr ότι όταν το υπουργείο δεν δίνει λεφτά, τότε οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη όχι μόνο για να πληρώσουν τα αντισηπτικά, αλλά κάποιες φορές για πληρώσουν τις ίδιες τις καθαρίστριες! « Οι διευθυντές μας λένε να πληρώσουμε αναγκαστικά εμείς, ώστε τα παιδιά μας να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μπουκάλια για τις τάξεις τους, κάτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαμε εντόνως, γιατί αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας. Ενώ, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μας έχουν ζητηθεί και χρήματα για να πληρώσουμε τις καθαρίστριες, για τις επιπλέον ώρες που πρέπει να κάτσουν για να καθαρίσουν».

Στο 7ο δημοτικό Ν.Ηρακλείου και στο 150ο δημοτικό σχολείο Αθήνας, οι γονείς αναγκάστηκαν να πληρώσουν, και μάλιστα με…μαύρα, το έξτρα μίσθωμα του προσωπικού καθαρισμού, για να γίνουν οι απαραίτητες απολυμαντικές ενέργειες.

Στα σχολεια της Θεσσαλονίκης τώρα, μπορεί να έχουν να πληρώσουν τις καθαρίστρες, δεν υπάρχουν όμως…απολυμαντικά καθαριστικά! «Είναι μεγάλο το πρόβλημα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης» λέει στο NewsIt.gr η πρόεδρος του συνδέσμου προσωπικού καθαριότητας σε Θεσσαλία και Β.Ελλάδα Λούλη Γκουνάκη, και εξηγεί «οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα ειδικά απολυμαντικά καθαριστικά, αφού η τιμή τους είναι τριπλάσια σε σχέση με τα συμβατικά καθαριστικά. Έτσι χρησιμοποιούμε απλά καθαριστικά. Όμως, το χειρότερο είναι να βλέπουμε άδεια μπουκάλια αντισηπτικών στις αίθουσες των μαθητών».

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε