Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πάει για κλείσιμο το νοσοκομείο “Παναγία”

Το νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Αυτό λέει το σωματείο των εργαζομένων στο μοναδικό νοσοκομείο ΙΚΑ της Βόρειας Ελλάδας!

Καταγγέλλουν σημαντικές ελείψεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών! Λένε πως το νοσοκομείο λειτουργεί πλέον με μόλις δύο αναισθησιολόγους πλήρους απασχόλησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, παρά μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Οι ασθενείς χρειάζεται να περιμένουν ακόμα και 1,5 μήνα, για να χειρουργηθούν! Ακόμα δύο αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο νοσοκομείο με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου θα δουν τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 17 Αυγούστου.

«Πριν από μία δεκαετία στο νοσοκομείο εργάζονταν 11 αναισθησιολόγοι και σήμερα μόλις δύο. Μετά το 2003 δεν έχει γίνει στο νοσοκομείο μας καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Τα τελευταία χρόνια απαξιώνεται το νοσοκομείο και αναρωτιόμαστε γιατί», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παναγία», Αλέκος Κωνσταντινίδης, σε σχετική συνέντευξη τύπου.

Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν όμως και στις χειρουργικές ειδικότητες, καθώς και στο καρδιολογικό, ουρολογικό και μικροβιολογικό τμήμα. Στο τελευταίο, μάλιστα, τα μηχανήματα μετρούν 25 χρόνια «ζωής», με αποτέλεσμα συχνά να μην λειτουργούν!

“Το νοσοκομείο μαθηματικά πηγαίνει για κλείσιμο”, είπε χαρακτηριστικά, ο κύριος Κωνσταντινίδης…

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε