Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τι πρέπει να κάνετε στην κρεβατοκάμαρα σας!

Για να ξεκουράζεστε σωστά και να κοιμάστε ήρεμα, φροντίστε να εφαρμόσετε ορισμένους κανόνες στην κρεβατοκάμαρά σας. Θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά τόσο στην ποιότητα του ύπνου σας όσο και στη διάθεσή σας γενικά.

1 Απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα από το κρεβάτι.
Η ακαταστασία είναι στάσιμη ενέργεια που σίγουρα δεν λειτουργεί θετικά στη ζωή σας. Σύμφωνα με το φενγκ σούι η ακαταστασία κάτω από το κρεβάτι σημαίνει ότι κοιμάστε πάνω από θέματα που ζητούν επίλυση. Σίγουρα πάντως κοιμάστε πάνω από ενέργεια που χρειάζεται ξεκαθάρισμα.
 
2 Απαλλαγείτε από τη νοητική ακαταστασία.
Υπάρχουν διάφορα είδη νοητικής ακαταστασίας που εμποδίζουν τη χαλάρωση στην κρεβατοκάμαρα. Παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα που ανήκουν στο παρελθόν, οτιδήποτε σας θυμίζει καταστάσεις που θέλετε να ξεχάσετε.
 
3 Απομακρύνετε τις ηλεκτρικές συσκευές.
Επιλέξτε να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας μια περιοχή ελεύθερη από ηλεκτρική ενέργεια. Η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ηλεκτρικές συσκευές είναι βλαβερή. Τηλεόραση, υπολογιστής, στερεοφωνικό δεν έχουν θέση στο δωμάτιο όπου κοιμάστε.
 
4 Αποφύγετε να κοιμάστε κοντά στον πίνακα του ηλεκτρικού.
Το πιθανότερο είναι να μη βρίσκεται κοντά στο κρεβάτι σας, αλλά αν συμβαίνει αυτό, μετακινήστε το κρεβάτι σας.
 
5 Φροντίστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από το κρεβάτι σας.
Μη συσσωρεύετε πολλά αντικείμενα στο κομοδίνο, ακόμα και τα πολλά βιβλία μπορούν να σας κουράσουν ενεργειακά και να μη σας αφήνουν να κοιμηθείτε ξεκούραστα. Επίσης ο καθρέφτης καλό είναι να μη βρίσκεται κοντά στο κρεβάτι.
 
6 Αποτοξινώστε το στρώμα σας.
Μία φορά τον χρόνο, ρίχνοντας θαλασσινό αλάτι που θα αφήσετε για πέντε ώρες και μετά θα σκουπίσετε. Το αλάτι μαζεύει την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύεται.
 
7 Στολίστε το κρεβάτι σας.
Με όμορφα σεντόνια και ένα αισθησιακό κουβερλί σε απαλά χρώματα. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τα συνθετικά υφάσματα και προτιμήστε τα βαμβακερά ή τα λινά. Για να μοσχομυρίζουν τα σεντόνια σας ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στον τελευταίο κύκλο ξεπλύματος του πλυντηρίου.
 
8 Φροντίστε να παίζετε συχνά μουσική στο υπνοδωμάτιο.
Ετσι δημιουργείται μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Το βράδυ πριν ξαπλώσετε ανάψτε για μερικά λεπτά ένα αρωματικό κερί.
 
9 Επιλέξτε τα σωστά αντικείμενα στο κομοδίνο σας.
Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχική σας διάθεση, γιατί είναι τα τελευταία που βλέπετε πριν κοιμηθείτε και τα πρώτα μόλις ξυπνήσετε. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε καλαίσθητα αρμονικά πράγματα, όπως μερικούς κρυστάλλους, ένα αγαλματάκι, μια φωτογραφία από την αγαπημένη τοποθεσία.
 
 
Από την εφημερίδα “Έθνος”
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε