Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το 12ο θύμα της γρίπης

,,ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πέθανε η 11χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική.

Το 11χρονο κοριτσάκι, μετά από ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι εκτός απο γρίπη είχε και φυματίωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Με το θάνατο του κοριτσιού ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται σε 12.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και ένα αγοράκι 7,5 χρόνων που νόσησε  απο τον ιό Η1Ν1 και παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, χωρίς να έχει προηγούμενο πρόβλημα υγείας.

Αλλοι δύο άνδρες -ένας 42χρονος κι ένας 59 χρονος- νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και οι δύο είχαν ιστορικό άλλων ασθενειών και παρουσίασαν βαριά πνευμονία.

Ενας 16χρονος, που νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή απο τον περασμένο Σεπτέμβριο νόσησε απο τη γρίπη, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, πολυοργανική ανεπάρκεια και άφησε την τελευταία του πνοή. Ενας 70χρονος που είχε ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίνωσης και ανοσοκαταστολής, νόσησε απο τη γρίπη και πέθανε  λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και  ανακοπής (Δείτε το βίντεο).

Όπως είπε η διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας  Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου, διερευνάται αν ο ιός επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση τους.

Σε όλη τη χώρα 15 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.


Αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Την Δευτέρα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Δείτε το βίντεο) με χρόνια νοσήματα από την ηλικία 6 μηνών και άνω, των αιμοδοτών και των ατόμων που φροντίζουν βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών. Πάντως σε έρευνα οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι φοβούνται να εμβολιαστούν (Διαβάστε αναλυτικά). Παράλληλα θα συνεχιστεί και ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας (Διαβάστε αναλυτικά).

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο την περασμένη εβδομάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 975.

Επιπλέον μισά από τα δείγματα που πηγαίνουν για ανάλυση είναι θετικά στον ιό, ενώ στο σύνολο τους τα κρούσματα σε όλη την χώρα έχουν φτάσει τα 4.172. 

Ραγδαία όμως αυξάνονται και τα κρούσματα σε σχολεία με αποτέλεσμα καθημερινά να κλείνουν εκατοντάδες τμήματα και σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.  Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ παναγιώτης Ευσταθίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης
Η ώρα της ηγεσίας για τη γρίπη
Πώς μεταδίδεται ο ιός
Οσα πρέπει να ξέρετε για τον ιό
On line test για τη γρίπη
Νέος θάνατος από τη νέα γρίπη
Ύποπτες παρενέργειες χωρίς αποδείξεις
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά απο Δευτέρα

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε