Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το πανδημικό κύμα στην πόρτα της Ελλάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Συνολικά 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό της νέας γρίπης.  
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της νέας γρίπης, εκ των οποίων οι 3 ήταν ηλικίας από 21 μέχρι 30 χρονών.   

Ήδη στην εντατική νοσηλεύονται 13 άνθρωποι με τη νέα γρίπη και σχεδόν οι μισοί νόσησαν τις τελευταίες 3 εβδομάδες. 

Ειδικότερα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι μία 67χρονη γυναίκα, η οποία είχε χρόνια προβλήματα υγείας, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η γυναίκα προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης αλλά η κατάσταση της επιδεινώθηκε και παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται στα σχολεία όπου καθημερινά κλείνουν δεκάδες τμήματα σε όλη τη χώρα μετά από τα αυξανόμενα κρούσματα σε μαθητές. Να σημειωθεί ότι μέσα σε 24ωρες νόσησαν περίπου 1.600 μαθητές. Πάντως και η υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην πρόβλεψη που έγινε για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στα σχολεία. Δείτε αναλυτικά ποιες τάξεις και τμήματα σχολείων είναι κλειστά σε όλη τη χώρα.

 Την ίδια στιγμή στη Γαλλία έβαλαν “λουκέτο” 51 σχολεία μέσα σε μία μέρα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων, ενώ 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό. 
Παράλληλα, τη Δευτέρα το NewIt αποκάλυψε πως στην Γαλλία αλλά και την Ελβετία το πολυδιαφημισμένο εμβόλιο Pandemrix κατά της νέας γριπης, έχει κηρυχθεί προσωρινά ακατάλληλο για τη χορήγησή του σε εγκύους. Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει τις εγκύους να αποφύγουν το εμβόλιο καθώς δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τις γυναίκες σε κύηση. 
 

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε