Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τρίτος θάνατος από τη νέα γρίπη μέσα σε ένα 24ωρο

, Φωτό Eurokinissi

 Τους 17 έφτασαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη μετά το νέο θύμα που είναι μία 74χρονη γυναίκα.

Τρίτος θάνατος σημειώθηκε μέσα σε ένα 24ωρο από τη νέα γρίπη. Πρόκεται για μία γυναίκα 74 ετών επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης, παχύσαρκη και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.  Νωρίτερα είχαν σημειωθεί, άλλοι δύο θάνατοι ενός 26χρονου και ενός 46χρονου. Ο ένας είχε ιστορικό παχυσαρκίας και ο δεύτερος ηπατική κίρρωση. 
 
Εν τω μεταξύ, και δεύτερη γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από την γρίπη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.  Λόγω της κατάστασής της οι γιατροί την μεταφέρουν σε κλινική κοντά σε μονάδα νεογνών.
Σε κρίσιμη κάτάσταση εξακολουθεί να νοσηελέυεται στην ΜΕΘ στην Ρόδο και η 35χρονη που διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης. 

Εμβολιαστικά κέντρα μεγάλων νοσοκομείων έχουν βγάλει πλέον λίστες προτεραιότητας για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν χωρίς ταλαιπωρία τους πολίτες.
Μέχρι την Πέμπτη το πρωί εμβολιάστηκαν 56.500 πολίτες, γιατροί και νοσοκόμοι ενώ τα τελευταία 24ωρα κάποια κεντρικά νοσοκομεία ζητούν προμήθεια νέας ποσότητας εμβολίων. Ωστόσο, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου μετά από ενστάσεις ιδιωτών γιατρών.
 
Μητέρα 42χρονου που έκανε το εμβόλιο μιλώντας στο Newsit.gr είπε πως το παιδί της εδώ και δύο μέρες αισθάνεται μούδιασμα στα κάτω άκρα και αστάθεια. (Σχετικό Άρθρο)
  
Η εβδομάδα που τελειώνει ήταν η χειρότερη ως τώρα. Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν τα περισσότερα σοβαρά περιστατικά.
 
Στο “Αττικόν” εμβολιάζονται καθημερινά 300-400 πολίτες όσοι και στο εμβολιαστικό κέντρο του “Ευαγγελισμού”. Στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” ισχύει αυστηρό ωράριο. Το πρωί εμβολιάζονται γιατροί και νοσηλευτές, το δίωρο που ακολουθεί οι ασθενείς που νοσηλεύονται και οι ευπαθείς ομάδες και μετά τις τέσσερις οι πόρτες είναι ανοιχτές για το υπόλοιπο κοινό.
 
Το 12% των σχολείων σε όλη τη χώρα έχουν βάλει λουκέτο όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κλειστά μόλις το 6%. Οι ειδικοί που συμμετείχαν στην Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης δεν αποφάσισαν ακόμη αν θα ισχύσει το μέτρο να κλείσουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
 
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι η αύξηση των ασθενών που εμφανίζουν σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό. Από τη Δευτέρα μέχρι χθες επιδεινώθηκε η υγεία 26 ασθενών που έχουν πρσβληθεί από το νέο ιό με αποτέλεσμα να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Από αυτούς 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λάρισα: κλείνουν 35 σχολεία και τμήματα
Θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία
Οδηγίες υπουργείου για το κλείσιμο των σχολείων
Σχολική εκδρομή με χαρτί γιατρού
1234 σχολεία και τμήματα έβαλαν “λουκέτο” στην Αθήνα
ΠΟΥ:1000 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε