Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρείτε τη δίαιτα σας με ένα γονιδιακό τεστ

Βρείτε τη δίαιτα σας με ένα γονιδιακό τεστ

 Δεν ξέρετε τι δίαιτα να κάνετε για να χάσετε τα περιττά κιλά. Τώρα αμερικανοί επιστήμονες φαίνεται βρήκαν τη λύση.

 

 

Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε μια νέα γονιδιακή εξέταση η οποία θα βοηθά τους ειδικούς να σχεδιάζουν δίαιτες οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στον οργανισμό του κάθε ατόμου. Την εξέταση ανέπτυξαν ερευνητές της εταιρείας Ιnterleykin Genetics και αναζητεί μεταλλάξεις τριών γονιδίων, FΑΒ2, ΡΡΑRG, ΑDRΒ2, τα οποία συνδέονται με τον μεταβολισμό.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία η μελέτη των αποτελεσμάτων της εξέτασης μπορεί να βοηθήσει στο να ακολουθήσει κάποιος μια δίαιτα που θα τον ωφελήσει και θα του επιτρέψει να χάσει βάρος, χωρίς μάλιστα τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αλλά επειδή το δείγμα ήταν σχετικά μικρό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες.
 
Οι ερευνητές επέλεξαν τέσσερις δίαιτες, την Ατκινς, μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών, μια χαμηλών υδατανθράκων και μια ισορροπημένη, και τις μοίρασαν με τυχαίο τρόπο στις 140 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα. 

Στη συνέχεια οι ερευνητές έκαναν την εξέταση σε 100 από τις συμμετέχουσες για να διαπιστώσουν ποιες ακολουθούσαν δίαιτα που ήταν γονιδιακά «συμβατή» με αυτές και τις παρακολούθησαν για περίπου έναν χρόνο.

Όπως διαπίστωσαν, εκείνες που ακολούθησαν «συμβατή» δίαιτα είχαν χάσει στο τέλος της έρευνας 5,3% του βάρους τους ενώ εκείνες που ακολούθησαν τη λάθος μόλις 2,3%.
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε