Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ύποπτο το στοματικό σεξ για καρκίνο στις γυναίκες

Ύποπτο το στοματικό σεξ για καρκίνο στις γυναίκες

Μικρόβιο που μεταδίδεται με το στοματικό σεξ ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου στο κεφάλι και στο λαιμό!

Μάλιστα, οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμβολιάζονται τα αγόρια, όπως αντιστοίχως γίνεται στα κορίτσια, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες καρκίνου της μήτρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από τη μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων. Τα ίδια στελέχη του ιού «ευθύνονται» και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός στις γυναίκες μετά από εκείνον του μαστού. Εκείνοι που αναπτύσσονται σε κεφάλι, λαιμό, φάρυγγα, λάρυγγα, στοματική κοιλότητα, γλώσσα αποτελούν τον έκτο πιο συχνό καρκίνο σε άντρες και γυναίκες μαζί, με 640.000 κρούσματα τον χρόνο.

Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει εξάπλωση οροφαρυγγικού καρκίνου. Και ο κίνδυνος να αναπτυχθεί αυξάνεται σε άνδρες και γυναίκες που έχουν από έξι και πάνω ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους, τέσσερις ή περισσότερους με τους οποίους κάνουν στοματικό σεξ και ιδίως για τους άνδρες όταν αρχίζουν να έχουν ερωτικές επαφές σε μικρή ηλικία.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε