Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζήτησε να της κάνουν ευθανασία και μετά χάρισε ζωή σε άλλους

Ζήτησε να της κάνουν ευθανασία και μετά χάρισε ζωή σε άλλους

Είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής… Η ευθανασία να προκαλεί σημαντικά ερωτήματα. Τι συμβαίνει όμως όταν γίνεται αιτία να σωθούν άλλες ζωές;

Μια νέα γυναίκα, μόλις 43 ετών, στο Βέλγιο, αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της μέσα στο χειρουργείο και τα όργανά της να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να ζουν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιατρικής η ευθανασία, η επιλογή ενός ανθρώπου που ξέρει πως πάσχει από ανίατη ασθένεια να βάλει τέλος στο προσωπικό του δράμα, συνδέεται με την άμεση μεταμόσχευση οργάνων, με την επιλογή του, δηλαδή, να σώσει κάποιους που έχουν ελπίδες να ζήσουν υγιείς.

Οι απαιτούμενες ιατρικές πράξεις αυτής της παγκόσμιας πρεμιέρας έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

Ο ιατρικός κόσμος δεν έχει ενημερωθεί ακόμη, οι σχετικές πληροφορίες διαρρέουν με το σταγονόμετρο, ενώ από την πρώτη στιγμή κιόλας άρχισαν να εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα, σε επίπεδο ηθικής και δεοντολογίας.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε