Τοπικά Νέα

Αλόννησος: Ψάρευε και είδε αυτή την εικόνα μέσα στη θάλασσα – Δείτε φωτό!

Ο ψαράς βγήκε γρήγορα στη στεριά και πολύ γρήγορα η περιοχή γέμισε από κόσμο...

Μεσογειακή φώκια (Monachus monachus) εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της βραχονησίδας Άγιος Γεώργιος και Αλοννήσου, την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, από ερασιτέχνη ψαρά. Ειδοποιήθηκαν άμεσα ο Φορέας Διαχείρισης του Θαλασσίου Πάρκου, το λιμεναρχείο Αλοννήσου και η ΜΟm.

Ο ψαράς μετέφερε τη νεκρή φώκια στο λιμάνι της Αλοννήσου όπου παρελήφθη από το προσωπικό του Φορέα. Η φώκια ήταν τυλιγμένη σε δίχτυ μισινέζα χρώματος γαλάζιου διαμέτρου 6 cm. Πρόκειται για τη δεύτερη μεσογειακή φώκια που εντοπίζεται νεκρή στην ίδια περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 1094/77, ΦΕΚ 356 Α’ απαγορεύεται η αλιεία με αυτόν τον τύπο διχτυού. Ήταν θηλυκό μήκους 1,50 m, ηλικίας μεταξύ 1- 1,5 έτους και έφερε δύο γρατζουνιές στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Αφού έγινε λήψη των απαραιτήτων δειγμάτων από το προσωπικό του Φορέα στη συνέχεια μεταφέρθηκε για να ταφεί.

Πηγή: e-thessalia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα