Πολιτική

Η Φώφη Γεννηματά ζητά αλλαγές στον εκλογικό νόμο και κατάργηση του bonus των 50 εδρών

«Γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, για μια συνεννόηση και συνεργασία για την κατοχύρωση του ιστορικού κεκτημένου της Ελλάδας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και μέσα στη ζώνη του ευρώ» ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, διαπιστώνοντας πως η εκλογολογία που κυριαρχεί, «εγκυμονεί νέα αδιέξοδα και κινδύνους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί «ζωτικής σημασίας» τη συζήτηση αυτή, η οποία θα πρέπει σε ένα νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «το ταχύτερο δυνατόν»: «Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι δυνατόν να σιωπά και να μην παρεμβαίνει στη θολή κατάσταση της εκλογολογίας, που εγκυμονεί νέα αδιέξοδα και κινδύνους. Είναι ώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να συζητήσει υπεύθυνα και ειλικρινά με τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν ενεργά τη συμφωνία παραμονής της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη» – δυνάμεις που – όπως υπενθυμίζει η κ. Γεννηματά – έδωσαν το σήμα της ευρύτερης στήριξης προς τον πρωθυπουργό στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έδωσαν εξουσιοδότηση στον Αλ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί με 251 ψήφους στη Βουλή, αλλά και τη θετική ψήφο στην πρώτη δέσμη των προαπαιτουμένων για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει τέσσερεις προτάσεις: – Για όσο χρονικό διάστημα η χώρα δεν έχει διασφαλίσει τη σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση μέσα στο ευρώ και στην Ευρώπη, δεν πρέπει να αντιμετωπίσει την προοπτική εκλογών, γιατί όσο η νέα Σύμβαση και το Μνημόνιο δεν έχουν υπογραφεί, «… η εκλογολογία και η απειλή των εκλογών… επαναφέρουν στο προσκήνιο της Ευρώπης το grexit».

– Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια έχει αναλάβει.

– Να ληφθούν σοβαρές και θετικές αποφάσεις, που θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ακραίας πόλωσης των πολιτών και του νέου διχασμού του ελληνικού λαού – με πρώτο βήμα την συναινετική αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την κατάργηση του άδικου bonus των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

– Να αντιμετωπισθούν και να επανεξετασθούν θετικά κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τα σημεία εκείνα της συμφωνίας που δημιουργούν ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις για κατηγορίες του πληθυσμού και αντιστρατεύονται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της. «Οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά στελέχη τους, με την ακατάσχετη και απροσχημάτιστη εκλογολογία, θέτουν για μια ακόμη φορά το συμφέρον του κόμματος πάνω από το εθνικό», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογήσουν την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσθέτει η κ. Γεννηματά. Μ. Μιχαήλ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8