Οικονομία

Οι βιομήχανοι ζητούν να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

Να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις των εταίρων για αυξήσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας ζητά η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) με ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προειδοποιώντας για κίνδυνο απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Στις προτάσεις που υποβλήθηκαν, υπενθυμίζεται, περιλαμβάνεται η κατάργηση της έκπτωσης 20% για τα βιομηχανικά τιμολόγια, που καθιερώθηκε πέρυσι και παρατάθηκε για τη φετινή χρονιά και ο καθορισμός των τιμολογίων με βάση το κόστος.

«Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν λαμβάνεται πρόνοια για την διεθνή ανταγωνιστικότητα των νέων τιμολογίων σε σχέση ιδίως με εκείνα των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας», τονίζει η ΕΒΙΚΕΝ και προσθέτει:

«Τα τιμολόγια που ίσχυσαν το 2014 κατέληγαν σε τελικό κόστος 30% υψηλότερο (σύμφωνα με μελέτη του εξειδικευμένου διεθνούς οίκου συμβούλων ROLAND BERGER) από εκείνο των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας, ενώ με τη σημαντική πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών από το τελευταίο τρίμηνο του 2014, οι χονδρεμπορικές τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα αυξάνοντας έτσι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.

Δεν θα πρέπει επομένως οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί να επιμείνουν στις προτάσεις τους και η Ελληνική Κυβέρνηση να δεχθεί να εφαρμόσει αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που θέτουν σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, τη διατήρηση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και εμποδίζουν την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα