Ελλάδα

Στο… βρόντο οι κλήσεις της Τροχαίας – Δεν πληρώνουν οι Έλληνες οδηγοί

Βροχή πέφτουν οι κλήσεις της Τροχαίας για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ωστόσο μεγάλο ποσοστό αυτώ δεν πληρώνεται ποτέ, είτε γιατί οι οδηγοί τις αμφισβητούν δικαστικά ή γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.

Αποτέλεσμα είνα τα 50 εκατομμύρια δημοσίων εσόδων από τις κλήσεις να παραμένουν στα χαρτιά.

Το 2014 βεβαιώθηκαν 382.361 παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια με βασική αιτία την υπερβολική ταχύτητα, την μη χρήση κράνους αλλά και την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Πάνω από 40% των προστίμων για παρανομίες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταλήγουν σε δικαστικές διαμάχες, ενώ ένα επίσης μεγάλο ποσοστό από αυτά που δεν οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες, δεν πληρώνονται, λόγω οικονομικής αδυναμίας των οδηγών και γίνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Κάθε χρόνο η Τροχαία βεβαιώνει περίπου 380.000 παραβάσεις σε όλη τη χώρα επιδίδοντας τις ανάλογες κλήσεις στους οδηγούς ΙΧ, φορτηγών και δικύκλων, ωστόσο πάνω από 160.000 κλήσεις αμφισβητούνται και λύνονται δικαστικά.
Άμεσα πληρωτέες είναι οι κλήσεις οι οποίες αφορούν παράνομο παρκάρισμα ή άλλες που όταν πληρώνονται μέσα σε 5 μέρες έχουν έκπτωση 50%.

Ωστόσο οι κλήσεις για αλκοτέστ, υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνη οδήγηση που επιφέρουν πρόστιμα από 350 έως και 2.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής καταλήγουν στα δικαστήρια και ανάλογα με την απόφαση οι οδηγοί καλούνται είτε να πληρώσουν άμεσα το ποσό που τους εκδικάστηκε είτε απαλλάσσονται της κατηγορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι η θερμική καταπόνηση από τον καύσωνα και πώς να την αποφύγουμε - Καμπανάκι από τους ειδικούς
«Έστω και ένας βαθμός Κελσίου αύξησης της θερμοκρασίας πέραν του φυσιολογικού μπορεί να οδηγήσει σε άτομα άνω των 65 ετών, σε 4% αύξηση στα εμφράγματα», λέει η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ