Media

Τελικός Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision: Όσα δεν ξέρετε

Τελικός Eurovision 2015: Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2015 είναι ο 60ός ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision και πραγματοποιείται στην Αυστρία.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνεται ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, στον οποίο κάθε χώρα συμμετέχει με ένα τραγούδι που πρέπει να ερμηνευτεί ζωντανά στην τηλεόραση. Στη συνέχεια γίνεται ψηφοφορία από την οποία προκύπτει το δημοφιλέστερο τραγούδι. Κάθε χώρα συμμετέχει μέσω της κρατικής της τηλεόρασης και αποστολή της είναι να επιλέξει το τραγούδι και τον ερμηνευτή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1956 και αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους τηλεοπτικούς θεσμούς. Εκτός αυτού, αποτελεί το δημοφιλέστερο διαγωνισμό του είδους του που διοργανώνεται ανά τον κόσμο: ο αριθμός των τηλεθεατών που τον παρακολουθούν ετησίως εκτιμάται μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων. Ενδεικτικά, μεταδίδεται σε χώρες όπως: Αυστραλία, Καναδάς, Αίγυπτος, Ιορδανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ αν και αυτές οι χώρες δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Συνολικά 40 είναι οι χώρες που συμμετέχουν στην Eurovision το 2015 στην Αυστρία. Η Κύπρος επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο αποχής, η Τσεχία μετά από 5 χρόνια αποχής και, η Σερβία επιστρέφει μετά από ένα χρόνο αποχής. Ωστόσο, η Ουκρανία έχει αποφασίσει να μείνει εκτός διαγωνισμού για μια χρονιά λόγω οικονομικών και στρατιωτικών προβλημάτων. Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η EBU ανακοίνωσε πως στον διαγωνισμό θα πρωτοεμφανιστεί και η Αυστραλία, μία χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη!
Δείτε εδώ τα πάντα για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision
Στην δεκαετία του 1950 και ενώ η μεταπολεμική Ευρώπη ακόμα ανακατασκευαζόταν, η EBU (με έδρα την Ελβετία), συνέλαβε την ιδέα ενός διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού όπου θα συμμετείχαν χώρες σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδιδόταν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της EBU. Αυτή η ιδέα γεννήθηκε το 1955 σε μια συνεδρίαση στο Μονακό από τον Marcel Bezençon ένα Γάλλο που εργαζόταν στην EBU. O διαγωνισμός που προτάθηκε είχε σα βάση το διαγωνισμό τραγουδιού του Σαν Ρέμο (Ιταλία) και επίσης είχε την πρόκληση ενός τεχνολογικού πειράματος ζωντανής τηλεόρασης. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ φιλόδοξο σχέδιο να συμμετέχουν χώρες σε ένα ευρύ τηλεοπτικό δίκτυο. Δορυφορική τηλεόραση τότε δεν υπήρχε και το λεγόμενο “Δίκτυο της Eurovision” αποτελούταν από επίγειους αναμεταδότες.
Το όνομα “Eurovision” χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για να περιγράψει την EBU το 1951 από το δημοσιογράφο George Campey.

Δείτε την ελληνική συμμετοχή:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Media: Περισσότερα άρθρα
ΑμεΑ καταγγέλλει πως τον απέκλεισαν από τον «Εκατομμυριούχο» λόγω του αναπηρικού αμαξιδίου - Η απάντηση Αρναούτογλου
Ο παρουσιαστής εξήγησε πως ήταν ένα λάθος της παραγωγής και πως το στούντιο δεν έχει προδιαγραφές για ΑμεΑ, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για ατυχήματα
Γρηγόρης Αρναούτογλου
8
Δημήτρης Πετρόπουλος, Πόπη Μαλλιωτάκη και ο γιος της Βασίλης Λαζαρίδης, απόψε καλεσμένοι στον Γρηγόρη Αρναούτογλου
Για ποιο λόγο ο «νο1 κακός» της σειράς «Στο Παρά Πέντε» δεν έχει βρεθεί με το καστ της σειράς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων - Πώς διαχειρίστηκαν τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη η Πόπη Μαλλιωτάκη με τον γιο της
Δημήτρης Πετρόπουλος / Γρηγόρης Αρναούτογλου