Πήγαν στην παραλία και αντί για λουόμενους αντίκρισαν… μια φώκια. Η μεσογειακή αρσενική φώκια Monachus Monachus απολάμβανε το μεσημεριανό της ύπνο στην παραλία Πλατανίτη Μαρώνειας.
Τη φώκια εντόπισε ο κ. Γιώργος Κτενάς, ενώ η κ. Μαρία Καδρούδη τη φωτογράφισε και τη βιντεοσκόπησε. «Νοιώθω εξαιρετικά τυχερή που μπόρεσα να την πλησιάσω τόσο κοντά», λέει η κ. Καδρούδη, μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό της.
Η αναπαραγωγική περίοδος εξαντλεί τα αρσενικές φώκιες που καταναλώνουν πολλή ενέργεια για να κρατήσουν την περιοχή της κυριαρχίας τους ώστε να ζευγαρώσουν με τις θηλυκές γι’ αυτό και συνηθίζουν να κοιμούνται σε ερημικές παραλίες για να ανακτήσουν δυνάμεις.
Πηγή: candianews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διδυμότειχο: Έσφαξε τη μητέρα του με μαχαίρι – Της έκοψε το λαιμό μέσα στο σαλόνι του σπιτιού!
Άρτα: Έκαψαν σκύλο ζωντανό και ανέβασαν το βίντεο στο facebook – Φρίκη από τις σκληρές εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου (Φωτό)!
Ρόδος: Το αεροδρόμιο του σκότους – Ειρωνίες Γερμανών τουριστών που ρίχνουν φως με τα κινητά τους τηλέφωνα (Φωτό)!
Θεσπρωτία: Αρνήθηκε να κοινωνήσει έγκυο – ”Όταν στεφανωθείς εδώ είμαστε” της είπε ο ιερέας!
Κρήτη: Όσα παίρνει ο άνεμος… – Δείτε το βίντεο μιας βόλτας τουριστών γεμάτη απρόοπτα!
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit