Πολιτική

Τι απαντά ο Ευ. Βενιζέλος για τον τρόπο που καλύφθηκε το κόστος του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, διαρροές ή απόψεις διπλωματικών κύκλων, σύμφωνα με τα οποία το ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, τον Μάρτιο του 2010 στην Ουάσιγκτον καλύφθηκε από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 3 Ιουλίου μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στην οποία γίνεται λόγος για «ταξίδια χλιδής με τη χρήση μυστικών κονδυλίων επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου και Δημήτρη Δρούτσα στο υπουργείο Εξωτερικών», με ιδιαίτερη αναφορά στο ταξίδι στην Ουάσιγκτον.

«Η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναπαράγει δημοσιεύματα ΜΜΕ, διαρροές ή απόψεις διπλωματικών κύκλων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και ενημερώνει τον βουλευτή ότι «η δαπάνη υπηρεσιακής μετακίνησης Μαρτίου 2010 του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, καθώς και της συνοδείας του, καλύφθηκε από το προϊόν χρηματικού εντάλματος προπληρωμής (ΧΕΠ), καθώς και την έκδοση συμπληρωματικών τακτικών χρηματικών ενταλμάτων.

Το εν λόγω ΧΕΠ εκκαθαρίστηκε, αφού ελέγχθηκε ως προς την πληρότητα και νομιμότητα των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού δικαιολογητικών, με την έκδοση του υπ΄ αριθμ. 1313 χρηματικού εντάλματος χρήσης 2010, που βάρυνε τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών».

«Επομένως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι προς κάλυψη της προαναφερθείσας δαπάνης χρησιμοποιήθηκαν πιστώσεις που προορίζονταν για κάλυψη απορρήτων εθνικών δαπανών», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεία: Εδώ συνεχίζει τις διακοπές του ο Γιώργος Παπανδρέου – Δείτε φωτό!

Ντράγκι: Η κυβέρνηση Παπανδρέου κορόιδεψε την τρόικα

Αμέριμνος στη Σέριφο ο Γιώργος Παπανδρέου – Δείτε φωτογραφίες

Κύκλοι Παπανδρέου για πόρισμα Προανακριτικής: Ποιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα βάλει υπογραφή στο πόρισμα του “Πρώτου Αίσχους;”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η κλεψύδρα για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι