Πολιτική

Οριακά πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,9% στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,6% (σε σχέση με 22,1% τον Απρίλιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ το 20,7% (22,3%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,4% (9,7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6% (5,9%), το ΠΑΣΟΚ με 4,8% (5,4%), το ΚΚΕ με 4,5% (5,1%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (4,4%).

Στη δημοσκόπηση μετρήθηκαν και τα εξής κόμματα: Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) με 1,6%, Σχέδιο Β’ (Αλ. Αλαβάνος) με 1,5%, Δράση – Δημιουργία Ξανά με 1,1% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. ‘Αλλο Κόμμα απάντησε το 3,5% των ερωτηθέντων (6%), ‘Ακυρο/Λευκό/Αποχή το 10,4% (10,7%) και ΔΞ/ΔΑ (Δεν ξέρω/Δεν απαντώ) το 10,2% (8,4%).

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 27,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ 26,1%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα που μετρήθηκαν, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα λαμβάνει 2%, το Σχέδιο Β’ 1,9%, η Δράση – Δημιουργία Ξανά 1,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%, ενώ το ‘Αλλο Κόμμα συγκεντρώνει 4,3%.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46,4% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 29,4%, ενώ ένα 24,2% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44,2% (σε σχέση με 38,4% τον Απρίλιο) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με 37,8% (43%). ‘Αλλο Κόμμα απάντησε το 3% των ερωτηθέντων (2,6%) και ΔΞ/ΔΑ το 15% (16%).

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 13
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 33
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1