Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Προανακριτική: Εντοπίζει ενδείξεις για ποινικές ευθύνες για Γ. Παπακωνσταντίνου και ψάχνει το… κίνητρο

Προανακριτική: Εντοπίζει ενδείξεις για ποινικές ευθύνες για Γ. Παπακωνσταντίνου και ψάχνει το… κίνητρο

Νέα δεδομένα  για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ανώτατη πηγή από την Προανακριτική Επιτροπή εκτιμά πως με τα μέχρι στιγμής ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στο στικάκι, προκύπτουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο εξέφραζε την άποψη πως δεν αποκλείεται η Επιτροπή να καταλήξει πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών βαρύνεται μόνο με πλημμέλημα αν οι ξαδέρφες Παπακωνσταντίνου αποδειχθεί πως είχαν φορολογηθεί για τις καταθέσεις τους στην Ελβετική τράπεζα κι όλα έγιναν νόμιμα. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απίθανο η Προανακριτική να οδηγηθεί στο… φιάσκο του πλημμελήματος, όπως σημείωνε.

Κατά το μέλος της Προανακριτικής είναι μείζον θέμα να αποδειχθεί αν ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε και ποιο ήταν αυτό, κίνητρο για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι της Επιτροπής θα περάσουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών αλλά και το στέλεχος του ΣΔΟΕ κ. Παπανικολάου, που έχει αναλάβει να κάνει τον φορολογικό έλεγχο στις καταθέσεις που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Τέλος, η Προανακριτική Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής την έγκριση της για παράταση των εργασιών της κατά 15 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Καίει” τον Παπακωνσταντίνου ο νομικός του σύμβουλος

 

Τέσσερις άνοιξαν και “διάβασαν” το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ

 

Ντοκουμέντο NewsIt! Η έκθεση της Προανακριτικής για τις διαδρομές των αρχείων – Υπήρξαν παρεμβάσεις στη λίστα πριν φτάσει στην Ελλάδα

 

Μυστήριο με νέα αποκάλυψη για τη λίστα Λαγκάρντ – Προέκυψαν τροποποιήσεις πριν έρθει η λίστα στην Ελλάδα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε