Πολιτική

Θα πούμε το νερό νεράκι”

''Να σχεδιαστεί η μετά-τροϊκανή εποχή'' δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας και να σχεδιαστεί η μετάβαση στη «μετα-τροϊκανή εποχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η ΔΕΘ αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για τη χώρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Αντικατοπτρίζει την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης, αντικατοπτρίζει την εικόνα του κόσμου της παραγωγής και της δημιουργίας. Φέτος λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η παρατεταμένη ύφεση, αυτή η πρωτοφανής κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας. Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης και μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής. Αποτελεί εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία για την οικονομία, για τον τόπο και για τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας. Και οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, οφείλουμε να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή. Και ταυτόχρονα να δώσουμε όραμα και προοπτική σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγική ανασυγκρότηση για τον τόπο. Να ξανασταθεροποιήσουμε την οικονομία και να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια για την κοινωνία και για τον λαό μας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνοδευόμενος από βουλευτές και κομματικά στελέχη, συναντήθηκε αρχικά με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρίες. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η προοπτική των δύο εταιριών και οι συζητήσεις μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνένωση τους με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), για την οποία υπάρχουν ενστάσεις.

Μετά το τέλος των δύο συναντήσεων και υπό βροχή ξεναγήθηκε σε Περίπτερα. Στάθηκε στο σταντ της υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ και σημείωσε πως «θα πούμε το νερό νεράκι», ενώ στο σταντ του Μετρό εξέφρασε ανησυχία για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο ύστερα από τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και στις 7.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Στη 1 αύριο το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο «Ι. Βελλίδης».

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 2
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη