Πολιτική

Είναι γεγονός! Την Παρασκευή το πρώτο υπουργικό!

Επί της ουσίας είναι το δεύτερο, αν μετρήσουμε και το «πανηγυρικό» υπουργικό συμβούλιο, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης συνεργασίας.

Η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε για την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι.

Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να βρουν λύση για το μέγα θέμα των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως να ισορροπήσουν σε… τεντωμένο σχοινί, αφού ήδη ακούγονται οι πρώτοι τριγμοί.

Κυρίως όσον αφορά στο ζήτημα της εφεδρείας, που άλλαξε όνομα και έγινε… ώριμη συνταξιοδότηση ή διαθεσιμότητα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την εφεδρεία.

Παράλληλα τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όσο κυρίως από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για το μπαράζ μειώσεων στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Τα μέτρα που θα «κλειδώσουν» στο νέο ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας θα βρεθούν την Παρασκευή στο «τραπέζι» του υπουργικού συμβουλίου για την τελική έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τρία αγκάθια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Ποια μέτρα-φωτιά έχουν κολλήσει

Χωρίς ξεκάθαρη συμφωνία για τις περικοπές υπό το φόβο των αντιρρήσεων της τρόικας – Τα σενάρια για τους μισθούς γιατρών, πανεπιστημιακών και ένστολων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 23