Πολιτική

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός θα πάρει Γκίνες για την ανεργία!

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό για όσα είπε στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαπέλυσε στον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χθες, ο πρωθυπουργός, αντί να εξηγήσει σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και ότι δεν μπορούν να ζητάνε νέες περικοπές γιατί θα πεθαίνει ο κόσμος στον δρόμο, είπε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πως πρέπει να πάρουμε το βραβείο Γκίνες, γιατί αυτό που κάναμε είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα- να μην μπορούν οι καρκινοπαθείς να αγοράσουν τα φάρμακά τους και οι άνεργοι να έχουν υπερβεί τα 1,2 εκατομμύρια» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής.

«Σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή, η χώρα εκπροσωπείται διεθνώς από μια τρικομματική κοινοπραξία “μερκελιστών”. Στη Σύνοδο Κορυφής, αναδείχθηκε πως η μόνη στρατηγική που υπάρχει είναι αυτή της κ. Μέρκελ. Υπάρχουν σημαντικές αντιθέσεις, μια κίνηση συγκρότησης συμμαχίας απ’ τις χώρες του Νότου, την οποία έσπασε ο κ. Σαμαράς. Αντί να ενδιαφερθεί για την αποστολή του Ολάντ στη Μάλτα, ενδιαφέρθηκε να καλωσορίσει την κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και να επιβεβαιώσει πως ο μόνος υπαρκτός άξονας είναι αυτός της γερμανικής Ευρώπης» συμπλήρωσε.

«Προφανώς και δεν είναι αυτή η διάσταση των πραγμάτων που αποδώσατε στον κ. Σαμαρά» απάντησε, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει η έννοια “βραβείο Γκίνες”. Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να πει για τις θυσίες του ελληνικού λαού- όχι για να εισπράξει συγχαρητήρια, αλλά για να πει στους εταίρους ότι “η Ελλάδα δικαιούται και πρόοδο και ανάπτυξη και ευημερία και έχετε υποχρέωση να τηρηθούν δεσμεύσεις και απ’ τη δική σας πλευρά και απ’ τη δική μας”. Άλλωστε, υπερηφάνεια στην ΕΕ συνεπάγεται και υποχρεώσεις για μας. Δεν μπορεί να εμφανιζόμαστε ως κουτοπόνηροι, όπως μας παρουσιάζουν ορισμένοι» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Αργότερα, και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, διέψευσε τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, αποδέχθηκε πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθεί την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: Η Ελλάδα, το success story της Ευρώπης

Δραματικοί τόνοι από τον πρωθυπουργό – 16/11 τελειώνουν τα ταμειακά αποθέματα της χώρας

Ψυχάρης για το επεισόδιο στη Βουλή: Ποτέ δεν είπα τη λέξη τσόλι

50 λεπτά κράτησε η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ

Μέσα στο Νοέμβριο έρχεται ο Ολάντ στην Αθήνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5