Οχι πιά νηστικοί τις εξετάσεις για χοληστερίνη

Φαγωμένοι μπορείτε πλέον να κάνετε τις εξετάσεις για χοληστερίνη.

Σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, δεν χρειάζεται να μην έχετε φάει από το βράδυ και να πάνε νηστικοί το πρωί για την εξέταση.
Εδώ και δεκαετίες, οι γιατροί λένε στους ασθενείς να μην φάνε 12 ώρες πριν την εξέταση αίματος, κάτι που τώρα είναι περιττό. Δεν είναι λίγοι, όλα αυτά τα χρόνια, σε όλο τον κόσμο, που τα διαγνωστικά κέντρα τους αρνήθηκαν το τεστ το πρωί, επειδή είχαν φάει το προηγούμενο βράδυ.

Το τεστ αίματος για χοληστερίνη θεωρείται σημαντικό για την αξιολόγηση του κινδύνου από καρδιαγγειακά προβλήματα. Μέχρι τώρα οι γιατροί θεωρούσαν οτι  το σώμα χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να χωνέψει το φαγητό και να αφομοιώσει τα σωματίδια λίπους, ώστε να γίνουν ακριβείς μετρήσεις του αίματος.

 Όμως, τα δεδομένα από 68 έρευνες σε 21 χώρες δείχνουν ότι τελικά αυτό δεν ισχύει.
Όπως είπε ο υπεύθυνος της έρευνας , “τα ευρήματα δείχνουν ότι οι μετρήσεις χοληστερόλης είναι εξίσου καλές – και ίσως κάπως καλύτερες- όταν έχει φάει κανείς πριν”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
2
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»