Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: Αγρότες έτοιμοι για μπλόκα – Ετοιμάζεται το πλάνο των φετινών κινητοποιήσεων!

Λάρισα: Αγρότες έτοιμοι για μπλόκα – Ετοιμάζεται το πλάνο των φετινών κινητοποιήσεων!

Tην ερχόμενη Τρίτη 16 Ιανουαρίου, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να οριστικοποιηθεί το αγωνιστικό πλάνο των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, σε πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, πιθανότατα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης…

Εκεί θα συνεδριάσουν μέλη του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων απ’ όλη τη χώρα, τα οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε διαρκείς ζυμώσεις με τη «βάση», δηλαδή με τους αγρότες, με αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται στα χωριά.

Αποφάσεις αναμένεται να πάρουν μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και οι αγρότες που αποτελούν το λεγόμενο «μπλόκο των Τεμπών». Η δική τους σύσκεψη θα διεξαχθεί στη Γυρτώνη στις 6.30 το απόγευμα και έχουν κληθεί πέραν από γεωργούς και κτηνοτρόφοι, επιδιώκοντας κοινό μέτωπο.

Την ίδια ημέρα, αναμένεται να βγουν στις πλατείες των χωριών και τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών που συντάσσονται με το πανελλαδικό των μπλόκων.

Παράλληλα με τις παραπάνω εξελίξεις, εντείνονται και οι συζητήσεις μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών διαφορετικών «εκφάνσεων» με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου που θα ασκήσει ισχυρή πίεση στην κυβέρνηση.

Ο κοινός παρονομαστής στα αιτήματα πάντως είναι σχεδόν δεδομένος, αφού το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής και το αρδευτικό είναι τα ζητήματα που όλες οι πλευρές θέτουν πρώτα στην ατζέντα τους.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις