Υγεία

HAL: Το αγόρι-ρομπότ που θα δείχνει ότι πονάει

Ένα αγοράκι-ρομπότ με το όνομα HAL σχεδίασε η εταιρεία προσομοιωτών υγιεινής φροντίδας Gaumard με σκοπό να βοηθήσει σπουδαστές ιατρικών σχολών να εξελίξουν ειδικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την διάγνωση, την θεραπεία αλλά και την επικοινωνία με μικρούς ασθενείς.

Ο HAL θα μπορεί να απαντά και να μιμείται μια σειρά από συναισθηματικές καταστάσεις όπως ο παρατεταμένος πόνος, ο θυμός, το άγχος, ή έκπληξη, το κλάμα, το χασμουρητό, η ανησυχία κ.α. Ακόμη το ισχυρό λειτουργικό του θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες μα δημιουργούν τις δικές τους εκφράσεις προσώπου και συναισθήματα, ώστε να διευρύνουν τη γκάμα της μαθησιακής εμπειρίας.

Η Gaumard έχει εξοπλίσει τον HAL με διαδραστικά μάτια, καρδιά, ήχους πνευμόνων και εντέρων, δάχτυλα που ματώνουν και καρδιακό παλμό. Μπορεί να «πάθει» καρδιακή ανακοπή, μπορούν να κάνει τεστ γλυκόζης (ειδική βελόνα στο δάχτυλο) και έλεγχο σε πραγματικό χρόνο το ποσοστό κορεσμού οξυγόνου (δηλαδή, το Sp02). Ακόμη μπορεί να δεχθεί κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις στο πλαίσιο παροχής πρώτων βοηθειών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
5
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»