Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Γαλατσόπουλος: “Δεν μπορείς να καταδικάσεις Άρη – ΠΑΟΚ! Ο Ολυμπιακός ανήκει στην Α1”

Γαλατσόπουλος: “Δεν μπορείς να καταδικάσεις Άρη – ΠΑΟΚ! Ο Ολυμπιακός ανήκει στην Α1”
Intime.gr

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μίλησε για την επερχόμενη οριστικοποίηση της διακοπής της σεζόν στη Basket League, τόνισε πως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν θα υποβιβαστούν, χωρίς να έχουν παιχθεί 6 αγωνιστικές (χωρίς τα πλέι οφ) και επισήμανε πως το θέμα της επιστροφής του Ολυμπιακού στην Α1 αφορά την ΕΟΚ αλλά και την ίδια την ομάδα.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος φιλοξενήθηκε στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην επερχόμενη οριστική και επίσημη διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ.

“Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23/3 και δικαιωνόμαστε από τα γεγονότα, 23 πρωταθλήματα έχουν διακοπεί εκτός από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στιε 13/3 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών, υπάρχει μια σύμπνοια και καταλαβαίνουν το καλό όλων” ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Γαλατσόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε στη συνέχεια: “Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο ερχόμενο συμβούλιο μετά και την ψήφιση της τροποποίησης από τον κ. Αυγενάκη για να μπορούν οι Λίγκες και οι ομοσπονδίες να αποφασίζουν. Όλα θα συζητηθούν. Οι ομάδες είναι 14, όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος και ενώ έμεναν έξι αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις και να ρίξεις κάποια ομάδα όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Αυτό έχει ήδη συζητηθεί και θα συζητηθεί ξανά.

Τέλος, ο κ. Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, μετά και τη διακοπή των πρωταθλημάτων μπάσκετ: «Ο Ολυμπιακός αναίτια αποχώρησε από το πρωτάθλημα, κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ, από εκεί και πέρα είναι και θέμα καθαρά δικό του. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις