Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραγωδία στην Ερέτρια: «Νόμιζα ότι ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα όταν με πήραν για τον πατέρα μου»

Τραγωδία στην Ερέτρια: «Νόμιζα ότι ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα όταν με πήραν για τον πατέρα μου»

Συγκλονίζουν τα λόγια συγγενών και κατοίκων της Ερέτριας, για τις τρεις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα, στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας. Μία ημέρα μετά την τραγωδία, ο κόσμος αφήνει λουλούδια και ανάβει κεριά, κάτω από τις κολόνες της ΔΕΗ, που έγιναν όλα.

“Με πήραν τηλέφωνο, ήμουν στη δουλειά μου και μου λένε: Ο πατέρας σου έχει χτυπήσει, είναι στο νοσοκομείο. Δεν ήξερα τίποτα. Το πέρασα για φάρσα λόγω πρωταπριλιάς. Δεν το πήρα στο σοβαρό…” είπε στο LiveNews, ο γιος του ενός εκ των θυμάτων.

Click4More: Ερέτρια: Έτσι χάθηκαν τρεις άνθρωποι σε λίγα λεπτά – Στον εισαγγελέα οι 3 συλληφθέντες

“Ο πατέρας μου ήξερε πάρα πολύ καλά τη δουλειά. Είχε δουλέψει παντού. Στην τηλεόραση τα είδα. Η μητέρα μου έτρεξε στο νοσοκομείο, της είπαν: Ηλεκτροπληξία, κάηκε”. 

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. Μέσα σε μια στιγμή οι τρεις τεχνικοί κεραυνοβολήθηκαν και πέθαναν στο σημείο που δούλευαν, με έναν συνάδελφό τους να γλιτώνει από θαύμα σοβαρά τραυματισμένος. Οι φωνές και οι σκληρές εικόνες, “πάγωσαν” ολόκληρο το χωριό.

Το μεσημέρι ο εργοδηγός, ο μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου που είχαν συλληφθεί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας και αφέθηκαν ελεύθεροι. Όλοι τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών για τον τραυματία.

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ κάνουν λόγο για λάθη και εγκληματικές αμέλειες. Τα πρώτα στοιχεία όπως λένε, δείχνουν ότι δεν είχε δοθεί εντολή για διακοπή του ρεύματος. Το υπουργείο Εργασίας τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για να αποδοθούν ευθύνες. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις