Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Debate επί τρία προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Με πρόταση για τρεις (3) δημόσιες συζητήσεις (debates) σε τρεις (3) θεματικές ενότητες προσήλθε η εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου, Έφη Χαλάτση στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με την πρόταση που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, προτείνονται 3 θεματικές δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων επί ετων εξής ενοτήτων:

1. Δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο – Πράσινη Ανάπτυξη

2. Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς σήμερα

3. Κοινωνικό Κράτος και Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία

Προτείνεται η διεξαγωγή των συζητήσεων να γίνει με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με επαρκή χρόνο απαντήσεων για όλους τους υποψήφιους (4′ + 4′ + 1′ – εισαγωγική τοποθέτηση, δευτερολογία και κλείσιμο, αντιστοίχως), έτσι ώστε κάθε σημαντική θεματική ενότητα να μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά σε επαρκή χρόνο αφιερώνοντας 75-90 λεπτά για κάθε θέμα. Η δημόσια τηλεόραση να μεταδώσει με σύγχρονο τρόπο όλες τις συζητήσεις που θα αποφασιστούν. Οι λεπτομέρειες, προφανώς, θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή.

Η θέση που εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου, σημειώνεται ότι «τα όσα συνέβησαν την τελευταία περίοδο, διαμόρφωσαν νέα δεδομένα, που έφεραν την Παράταξή μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συνέβαλαν ώστε η προσοχή των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών να είναι στραμμένη προς το μέρος μας. Είναι η ώρα που κρινόμαστε όλοι. Τώρα μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Προοδευτική παράταξη, είτε να οδηγηθούμε στο περιθώριο».

Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού τονίζει ότι «η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι μία και μόνον τηλεοπτική συζήτηση με απαντήσεις του λεπτού και με ατάκες εντυπωσιασμού δεν ενδιαφέρει κανέναν και πως πρέπει να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος στο ύψος της ιστορίας της Παράταξης και της φιλόδοξης προοπτικής της και όχι reality show».

Επισημαίνει ότι θέλει διάλογο ουσιαστικό για τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών και της χώρας, οι πολίτες να γνωρίσουν, όχι τα επικοινωνιακά επιχρίσματα των υποψηφίων, αλλά την πλήρη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητά τους, ο διάλογος αυτός να αποτελέσει εγερτήριο μήνυμα και αφετηρία μεγάλης συμμετοχής δημοκρατικών και προοδευτικών συμπολιτών μας στην εσωτερική μας εκλογική διαδικασία, αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

«Αυτά αποτελούν προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή παράταξη που θα καθορίζει τις εξελίξεις και θα αποτελεί αξιόπιστη κυβερνητική δύναμη», υπογραμμίζεται από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δημοσίου – Θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο
Η αξιολόγηση θα γίνεται την περίοδο Απριλίου - Μαΐου και την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και θα αφορά υπηρεσίες του κεντρικού κράτου, ψηφιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης υπηρεσιών του Δημοσίου 12