Κόσμος

Λούβρο: Πέταξε τάρτα αλά κρεμ στη Μόνα Λίζα γιατί «υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν την Γη»

Φόρεσε την περούκα του, μπήκε στο Λούβρο με αναπηρικό καροτσάκι, κανείς δεν βρήκε την… τάρτα αλά κρεμ που είχε μαζί του και όταν έφτασε μπροστά στη Μόνα Λίζα, την πέταξε στο προστατευτικό τζάμι που προστατεύει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα στο Λούβρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόνα Λίζα δέχεται επίθεση μέσα στο Λούβρο. Η τελευταία ήταν το 2009, ενώ σε άλλη το 1956 είχε «τραυματιστεί» ο πίνακας.

Η επίθεση στη Μόνα Λίζα έγινε χθες (29.05.2022) το απόγευμα και ενώ το Λούβρο και ειδικά το σημείο μπροστά στη Τζοκόντα ήταν γεμάτο κόσμο.

Χρήστης του Twitter που ήταν παρών στο περιστατικό, εξήγησε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας άνδρας που φορούσε περούκα και σηκώθηκε από αναπηρικό αμαξίδιο για να χτυπήσει την γυάλινη προθήκη και στην συνέχεια να πετάξει το γλυκό.

«Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν την Γη … Όλοι οι καλλιτέχνες, σκεφτείτε την Γη. Γι’ αυτό το έκανα αυτό. Σκεφτείτε τον πλανήτη», λέει ο άνδρας, ντυμένος στα λευκά, με μαύρη περούκα και καπέλο.

https://twitter.com/lukeXC2002/status/1530939993803440129?s=20&t=hy0p4G17fMCtPjEu67v5NA

Οι φωτογραφίες δείχνουν την γυάλινη προθήκη της Τζοκόντα λερωμένη με κρέμα την οποία καθαρίζει ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του μουσείου.

monalisa krema monalisa krema monalisa krema

Όταν δε ο καθαρισμός τελείωσε, ο κόσμος που ήταν εκεί για να δει τη Μόνα Λίζα, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

https://twitter.com/lukeXC2002/status/1531209710359265280?s=20&t=hy0p4G17fMCtPjEu67v5NA

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι πέφτει θύμα βανδαλισμού.

Τον Αύγουστο του 2009, Ρωσίδα επισκέπτις του Λούβρου συνελήφθη αφού πέταξε ένα φλιτζάνι με τσάι προς τον πίνακα. Το μουσείο είχε τότε ανακοινώσει ότι το φλιτζάνι έσπασε επάνω στη γυάλινη προθήκη η οποία γρατζουνίστηκε ελαφρά.

Τον Δεκέμβριο του 1956, ένας Βολιβιανός είχε πετάξει πέτρα κατά της Τζοκόντα, προκαλώντας φθορά στο αριστερό της χέρι. Μετά από αυτό τοποθετήθηκε πίσω από γυάλινη προθήκη.

Από το 2005 η Τζοκόντα βρίσκεται πίσω από θωρακισμένη γυάλινη προθήκη και προστατεύεται από κέλυφος που διατηρεί ελεγχόμενη την υγρασία και την θερμοκρασία.

Μπροστά της περνούν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο που έρχονται για να την θαυμάσουν στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου (10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως πριν από την πανδημία).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011