Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Ζητά πειστικές απαντήσεις για τις υποκλοπές – «Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο για δημοκρατική εκτροπή»

Θέση για τις παρακολουθήσεις πήρε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνεται στις λίστες των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση αυτή, μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς” ο πρώην Πρωθυπουργός, ζήτησε να δοθούν πειστικές απαντήσεις.

“Τελευταία, η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν αυτά θα επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για μία δημοκρατική εκτροπή. Γι’ αυτό πρέπει να δοθούν  πειστικές απαντήσεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί αυτό έχει σχέση με την ιστορία και με την ταυτότητά μας. Η παράταξη μας θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχτεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός λίγο νωρίτερα είχε κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή 10 πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, οι οποίοι όπως είπε στοχοποιήθηκαν με τη βοήθεια ψευδομαρτύρων και εν τέλει αθωώθηκαν. «Όλοι ξέρετε τι έγινε με τη Novartis, πόσο ταλαιπωρηθήκαμε. Και δικαιωθήκαμε. Σήμερα παραδέχθηκε δημόσια μία από τους συνήγορους ότι το γνώριζαν κι αυτοί εξαρχής. Κι όχι μόνο δεν ακούσαμε μία συγνώμη, αλλά η ιδιότητα των ψευδομαρτύρων παραμένει άγνωστη. Και αυτός που τους κατηγόρησε, η πολιτεία τον ανέχεται. Και αυτό το θεωρώ μη δημοκρατικό, το λιγότερο. Και οι ευθύνες όσων αναμείχθηκαν, θα έρθουν στο φως” τόνισε με έμφαση ο πρώην Πρωθυπουργός.

samaras mitsotakis
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (Α) ανταλλάσσει χαιρετισμό με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (Δ) κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του "Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς", Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022. Σκοπός του Ιδρύματος είναι «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων». ΑΠΕ ΜΠΕ
 photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

venizelos ierwnumos

Μεταξύ άλλων στο ακροατήριο βρισκόταν και ο επίσης πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επίσης τον Αύγουστο από τα Ανώγεια είχε κάνει αναφορά στην υπόθεση των υποκλοπών ζητώντας “κάθαρση” και “άπλετο φως”, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης κ.α.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 7