Ο δήμος Κέρκυρας και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα παλιά Ανάκτορα στην Κέρκυρα απαντά το υπουργείο Πολιτισμού μετά το περιστατικό με τις ημίγυμνες γυναίκες στον χώρο.
Το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει παράνομα τα όσα έγιναν στον χώρο των παλιών Ανακτόρων της Κέρκυρας με γυναίκες να κάνουν pole dancing στο ιστορικό μνημείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως αναφέρει οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό.
Στη δήλωσή του το υπουργείο Πολιτισμού τονίζει χαρακτηριστικά: «Σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 23/5/2025 στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας δηλώνουμε τα εξής:
Το επεισόδιο έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο των Ανακτόρων και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτού στο οποίο στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας που είναι όμορη με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Για την παράνομη αυτή πράξη οι αρμόδιες υπηρεσίες ήτοι ο Δήμος Κέρκυρας και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας υποβάλλουν άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Να σημειωθεί ότι σε βίντεο που έχει ανέβει στα social media διακρίνονται γυναίκες στην καμάρα των παλιών Ανακτόρων της Κέρκυρας να είναι ανεβασμένες πάνω σε ένα στύλο σαν να κάνουν pole dancing και να φωτογραφίζονται.
«Αυτό έγινε αυθαίρετα, είναι προσβλητικό για τον τόπο»
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του νησιού, Κωνσταντίνος Βουσολίνος, ανέφερε: «Θα καταθέσουμε μήνυση. Δεν βρέθηκε ένας πολίτης να πάρει ένα τηλέφωνο; Ο Δήμος δεν έχει νυχτοφύλακα σε αυτό το σημείο. Ο χώρος ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς ο φύλακας που είναι μέσα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, δεν πήρε χαμπάρι», μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
«Με ενοχλεί που κανένας από όσους το είδαν, δεν είπαν “αυτό προσβάλλει το νησί μας, να πάρω ένα τηλέφωνο τις αρχές”. Στον χώρο έχουν γίνει πολλές σοβαρές συναυλίες. Η άδεια για εκδηλώσεις πρέπει να δοθεί με μεγάλη προσοχή. Δεν ζητήθηκε και δεν δόθηκε τέτοια άδεια. Αυτό έγινε αυθαίρετα, είναι προσβλητικό για τον τόπο. Οι νομικές ομάδες και του Δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού κινηθούν άμεσα και για το προϊόν που έχει καταγραφεί», υπογράμμισε ακόμη.
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, καθώς η παλιά πόλη της Κέρκυρας ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Το συγκεκριμένο κτίριο χτίστηκε το 1819.