Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αιχμές από Σκουρτόπουλο για Κουφό και Σχορτσανίτη!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο εκ των συνεργατών του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής μίλησε για την πορεία της Γαλανόλευκης στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στους… αντάρτες, που αρνήθηκαν τις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103,3”:

Για το γεγονός ότι συνήθως μετά τις αποτυχίες επικρατεί σιγή ιχθύος: «Δεν υπάρχει λόγος να μην βγούμε να μιλήσουμε, ούτε συζητήθηκε κάτι να έχουμε μια γραμμή. Απλά το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι τρέχουν οι υποχρεώσεις και πρέπει ο καθένας μας να τρέξει να πάει στην ομάδα του. Προσπαθήσουμε από την αρχή να περάσουμε μια σχέση ελευθερίας και στα παιδιά και στον τρόπο που επικοινωνούσαμε».
 
Για το αν έχουν ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού: «Η Δευτέρα ήταν η πιο δύσκολη μέρα. Εκτακτο ταξίδι, πίκρα μεγάλη. Ολοι θέλαμε τουλάχιστον μία ακόμα πρόκριση. Θα είχαμε ικανοποιήσει το αίσθημα της χαράς και της δουλειάς που έγινε 50 μέρες. Πήγαμε συγκεντρωμένοι με χαμηλό προφίλ. Ζώντας βέβαια τα παιδιά και την ομάδα, το πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό. Παρότι η ομάδα είχε δυνατότητα να επιλέξει αντίπαλο δεν το έκανε. Πέσαμε πάνω στη Σερβία, δεν ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και φύγαμε με μια πίκρα για το συνολικό αποτέλεσμα».
 
Για τα αίτια του αποκλεισμού: «Είναι συνδυασμός πολλών. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμααταν πιο μουδιασμένοι και πιο «κουρασμένοι» από τους Σέρβους. Για πρώτη φορά ήμασταν πίσω στο σκορ και κυνηγούσαμε. Παρότι είχαμε καλό πρώτο ημίχρονο δεν πήραμε λίγο κεφάλι να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η Σερβία ανέδειξε την μοναδική αδυναμία της ομάδας, τους ψηλούς. Οι Σέρβοι το χρησιμοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ρίχναμε κι άλλον παίκτη για βοήθεια στον Γιάννη (σ.σ.: Μπουρούση) να τον προστατεύσουμε, βρήκανε πάσες και σουτ και τους βγήκαν».
 
Για τη ζημιά που έκανε στο ένας με έναν ο Μπιέλιτσα: «Δεν είχαμε φέτος τον παίκτη που είχε τον αντίστοιχο ρόλο. Είχαμε ομαδική δουλειά, καλή κυκλοφορία για να βγει το κατάλληλο σουτ. Ηταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές ο Μπιέλιτσα».
 
Για τον Κάλινιτς: «Ενα στοιχείο που τους βοήθησε πολύ. Τεχνικά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πήρε μια ευκαιρία το παιδί, πήρε κάποιες μπάλες… Ο σκοπός του ήταν να περιορίσει τον Παπανικολάου, παρά το να σκοράρει και να δώσει αέρα στην ομάδα του. Στο συγκεκριμένο σημείο ήταν καταλύτης για την ομάδα του. Έκανε τη διαφορά εκεί. Ίσως εκεί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε πιο σωστά τα φάουλ μας και να τους κόψουμε τη φόρα και τον ενθουσιασμό. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν το παρατήσαμε και πιστεύαμε ότι το γυρνάμε, εκτός από το τελευταίο πεντάλεπτο που ήρθε κατάρρευση κι άνοιξε σκορ».
 
Για τα θετικά: «Είναι μια καινούρια κατάσταση. Έγιναν πολλά όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας, στο στήσιμο, στη δουλειά της ομάδας κι έχουν κερδίσει όλους όσους ασχολούνται. Μπαίνουν βάσεις για καλύτερο μέλλον. Ηταν 50 μέρες, μια καταπληκτική εμπειρία, είχαμε άριστες σχέσεις, όλοι βγήκαμε κερδισμένοι απ’ αυτό το τουρνουά. Γίναμε καλύτεροι όλοι στο κομμάτι της δουλειάς μας. Πολλές φορές τα παρατράγουδα έβγαιναν προς τα έξω.
 
Εγώ δεν στεναχωρήθηκα τόσο την Κυριακή, όσο τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο που αποχαιρετιστήκαμε. Πολύ συγκινητικές στιγμές. Εκεί είπα πόσο άδικο ήταν που γυρίσαμε και δεν πήραμε μια ακόμα πρόκριση. Πολύ έντονες στιγμές. Από εκεί ξεκινάμε για να στηθεί η επόμενη εθνική.
 
Μπήκαν βάσεις, υπάρχουν και τα παιδιά που θα βοηθήσουν και μέσα από τη χρονιά που θα ακολουθήσει θα πάει με το καλύτερο σχήμα στο πανευρωπαϊκό. Έλειπαν παιδιά, θα ενισχυθούμε με 2-3 παίκτες και πιστεύω ότι θα πάμε με το καλύτερο δυνατό σχήμα».

Για Κουφό, Σχορτσανίτη που αρνήθηκαν, καθώς και για Σπανούλη, Περπέρογλου και το πόσο υπολογίζονται για το Ευρωμπάσκετ 2015: «Αυτή τη στιγμή είναι ότι τα παιδιά όπως ο Σπανούλης κι ο Περπέρογλου κι ο Μαυροκεφαλίδης ήταν κουρασμένοι και καταπονημένοι. Σίγουρα περιμένουμε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να βοηθήσουν στο μέλλον γιατί κι αυτοί το θέλουν. Οσον αφορά στην άλλη κατηγορία των παιδιών θέλει συζήτηση. Ο τρόπος που αρνήθηκαν δεν ήταν ο πρέπον. Είναι θέμα ομοσπονδίας και προπονητή. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί και η χρονιά».
 
Για το αν μπορεί να το πάρει η Ισπανία: «Εχει δυνατότητα. Είναι ιδιαίτερη κατάσταση, μέσα στο σπίτι της, έχει τον ίδιο βασικό κορμό 10 χρόνια. Ο τρόπος που πασάρουν είναι απίθανος, αναβαθμίζεται το ταλέντο της ομάδας. Οι ΗΠΑ έχουν πολύ καλή ομάδα, πολύ ταλέντο, σε κάθε ματς ανοίγουν ταχύτητα και παίρνουν διαφορές. Θα είναι αμφίρροπος και πολύ δύσκολος αγώνας».
 
Για τις υπόλοιπες ομάδες του τουρνουά: «Η Κροατία θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Και στα προκριματικά και στο νοκ άουτ δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Οι Βραζιλιάνοι είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει προβάδισμα με Σερβία και είναι φαβορί για το τρίτο μετάλλιο».

Διαβάστε ακόμα…

Ο Σιζέφσκι, ο Γιαννάκης και το… μάθημα απ’την Ελλάδα! (VIDEO)

Από άλλο… πλανήτη! Οι ΗΠΑ “τσάκισαν” τη Σλοβενία

Λιθουανία για… μετάλλιο – “Εκτέλεσε” την Τουρκία

Στους… κορυφαίους του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε