Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ayrton Senna: 54 χρόνια από τη γέννηση του “μύθου”

Ayrton Senna: 54 χρόνια από τη γέννηση του “μύθου”

O Άιρτον Σένα είναι για πολλούς ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών στην F1 και ο θάνατός του την πρωτομαγιά του 1994 σόκαρε τους πάντες. Σαν σήμερα πριν από 54 χρόνια γεννήθηκε ο βραζιλιάνος οδηγός και η Google του αφιερώνει το σημερινό της doodle.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 γεννήθηκε στο Ρίο ο Άιρτον ο οποίος στιγμάτισε όσο λίγοι την Formula 1. Από μικρός έδειξε την… τρέλα του με τα αυτοκίνητα και το 1984 έκανε το ντεμπούτο του στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

Από την Toleman στην Lotus και από εκεί στην McLaren όπου συνέθεσε το κορυφαίο δίδυμο πιλότων όλων των εποχών μαζί με τον Αλέν Προστ.

Η πρώτη από τις 41 νίκες του ήρθε το 1985 στην Πορτογαλία ενώ ο Σένα κατέκτησε 3 Παγκόσμιους τίτλους, όλους με την McLaren-Honda.

Η πρόκληση της πολύ ισχυρής Williams, εκείνη την εποχή, τον δελέασε. Το 1994 άφησε την McLaren για ένα νέο ξεκίνημα το οποίο δεν ήταν όπως το περίμενε αφού στους 2 πρώτους αγώνες της σεζόν εγκατέλειψε.

Έτσι φτάσαμε στη μαύρη πρωτομαγιά για όλον τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Σένα είχε σφοδρή σύγκρουση στην πίστα της Ίμολα και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 34 ετών. Το σοκ από το χαμό του, ίσως δεν ξεπεράστηκε ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει πως θα ήταν η F1 με τον Σένα.

Σήμερα η Google τιμάει τη μνήμη του με αφορμή τη συμπλήρωση 54 χρόνων από την ημέρα που γεννήθηκε.

Άιρτον Σένα: Η Google τιμά τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία στην F1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε