Site icon NewsIT

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τα Ίντερ – Πόρτο (1-0) και Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (1-1)

23.02.2023 | 06:31
Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τα Ίντερ – Πόρτο (1-0) και Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (1-1)

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Inter Milan v FC Porto - San Siro, Milan, Italy - February 22, 2023 Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates scoring their first goal with Lautaro Martinez and Alessandro Bastoni REUTERS/Daniele Mascolo

Από τα εννέα γκολ της Τρίτης (21.02) “πέσαμε” στα τρία της Τετάρτης. Με μια νίκη (Ίντερ – Πόρτο 1-0) και μια ισοπαλία (Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-1) ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τους “16” του Champions League.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους “16” του Champions League απέκτησε η Ίντερ, μετά τη νίκη που πέτυχε επί της Πόρτο (1-0) στο “Τζουζέπε Μεάτσα”. Στο “Έτιχαντ” θα κριθεί η πρόκριση μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λειψίας, μετά το 1-1 που έφεραν οι δυο ομάδες στο ματς της Γερμανίας.

Ο Λουκάκου έβαλε την Ίντερ σε… θέση οδηγού

Ο Αντρέ Ονανά κατέβασε… ρολά μπροστά στις προσπάθειες των παικτών της Πόρτο και ο Ρομέλου Λουκάκου (μπήκε στο ματς στο 58′) βρήκε γκολ στο φινάλε του αγώνα στο “Μεάτσα” και έδωσε τη νίκη στην Ίντερ (1-0) και μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους “16” του Champions League

Η Πόρτο έπαιξε πολύ καλά στο Μιλάνο, “πλήρωσε” την αποβολή του Οτάβιο στο 78΄, ωστόσο, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε τρεις εβδομάδες και να βρεθεί στην οκτάδα.

Η πρόκριση θα κριθεί στο Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε στην έδρα της Γερμανίας, αλλά η γερμανική ομάδα… φόρτσαρε στην επανάληψη, ισοφάρισε στο τελικό 1-1 κι έτσι η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του «Έτιχαντ».

Η Σίτι με το 1-1 που απέσπασε στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα» απέναντι στη Λειψία διατήρησε την πολύ καλή παράδοση που έχει απέναντι στις γερμανικές ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Σε 18 ματς μετρά 14 νίκες, με τη σημερινή, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!

Το γκολ του Μαχρέζ στο πρώτο μέρος και του Γκβάρντιολ στο δεύτερο έφερε το τελικό σκορ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τα 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας ηττηθεί μόνο μία φορά.

Το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε θα επιδιώξει στην Αγγλία να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση Champions League, μετά από τρεις αποκλεισμούς που μετρά στο γύρο των «16», σκοράροντας παράλληλα για πρώτη φορά στα νοκ άουτ!

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων ματς στη φάση των «16»:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0

(7΄ Ντίας)

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1

(53΄ Κομάν)

Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-2

(51’ Ζοάο Μάριο πεν., 88’ Νέρες)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0

(63’ Αντεγιέμι)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-5

(4′ Νούνιες, 14′ Σαλάχ – 21′, 36′ Βινίσιους, 47′ Μιλιτάο, 55′, 67′ Μπενζεμά)

Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-2

(40′ Όσιμεν, 65′ Ντι Λορέντζο)

Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) (1-1)

(70′ Γκράβντιολ – 27′ Μαχρέζ)

Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-0

(86′ Λουκάκου)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version