Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δάμασε την… Αρκούδα – Το 2×2 η Εθνική στο Eurobasket

Δύο στα δυο για την Εθνική ΦΩΤΟ eurobasket2013.org
Δύο στα δυο για την Εθνική ΦΩΤΟ eurobasket2013.org

Πατώντας… γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εθνική κατάφερε και επικράτησε της Ρωσίας με 80-71 έκανε το δυο στα δύο στο Eurobasket της Σλοβενίας και φουλάρει για την πρωτιά του ομίλου της. Επόμενο ματς -το Σάββατο- με την Τουρκία, που έχει μόνο ήττες.

Η Εθνική μας ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρωσίας με 80-71 και πάει το Σάββατο να αντιμετωπίσει την Τουρκία, προκειμένου νε έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της πρωτιάς στον 4ο όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε για ένα ακόμα αγώνα… χλιαρά, αλλά βρήκε ρυθμό στην επανάληψη και καθάρισε το ματς.

Πέντε παίκτες για την Ελλάδα με διψήφιο αριθμό πόντων, Περπέρογλου, Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης και ο Παπανικολάου. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σβεντ με 17 πόντους. Για τους Ρώσους 17 είχε ο Σβεντ, αλλά τους πέτυχε όλους στο φινάλε, όταν η Ελλάδα είχε ξεφύγει ακόμα και με 20 πόντους!

Νευρικό ξεκίνημα και από τις δυο ομάδες που υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, ενώ δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Η Εθνική κατάφερε και “έχτισε” μια μικρή διαφορά, χάρις τους πόντους του Πρίντεζη, ενώ πήγε πολύ καλά και στα ριμπάουντ. Η “αρκούδα” όμως σοβαρεύτηκε στην άμυνα έφερε το ματς στα ίσα ενώ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου πέρασε μπροστά στο σκορ με 21-16.

Η Ρωσία συνέχισε να αμύνεται πολύ καλά στην περιφέρεια, μπλοκάροντας τους Έλληνες διεθνείς, ενώ ήταν εύστοχη στις προσπάθειες της από την γραμμή των 6,75, φτάνοντας έτσι στο +7. Τα τρίποντα όμως του Σπανούλη κράτησαν… ζωντανή την Εθνική, ενώ τα καλάθια του Μπουρούση της έδωσαν ξανά το προβάδισμα. Η ομάδα του Καράσεφ πέρασε την μπάλα στην ρακέτα με τον Σολόκοφ και έφερε την αναμέτρηση στα ίσα, αλλά -τελικά- ένα ξέσπασμα των διεθνών στο τελευταίο ενάμισι λεπτό έφερε την Γαλανόλευκη να προηγείται 41-34

Η ελληνική ομάδα μπήκε… ζεστή στο παρκέ στην επανάληψη, κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση και με κορυφαίους τους Ζήση Περπέρογλου και Παπανικολάου πήρε διαφορά μέχρι και 19 πόντων. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να επανέλθουν, η Εθνική έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωση της, αλλά ο Τρινκιέρι τους… ταρακούνησε με ένα τάιμ άουτ και η περίοδος έκλεισε με την Εθνική να προηγείται με 62-47.

Η Γαλανόλευκη συνέχισε το όμορφο μπάσκετ στις αρχές της τελευταίας περιόδου, όμως οι Ρώσοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να να μπουν ξανά στο ματς, με τον Σβεντ να… ξυπνά και να πετυχαίνει 15 πόντους. Κάποιες καλές άμυνες των Ελλήνων και ο χρόνος που κυλούσε έδωσε τελικά τη νίκη στην Γαλανόλευκη με 80-71

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71 

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 4 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 5 (6 ασίστ), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 10, Φώτσης 3, Παπανικολάου 10, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 10 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 11, Μπράμος, Πρίντεζης 9 

Ρωσία (Βασίλι Καράσεφ): Καράσεφ 10 (7 ριμπάουντ), Σοκόλοφ 7, Βάλιεφ 2, Φριτζόν 8, Βορόνοφ, Κουλάγκιν 5, Σβεντ 17, Αντόνοφ 7, Μόνια 9, Χβοστόφ 6, Σαβρασένκο, Πονκρασόφ 

* Στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε κουτσαίνοντας. Μπήκε για λίγο στη συνέχεια αλλά βγήκε ξανά. Πάντως δεν φαίνεται για κάτι ανησυχητικό. 

Η Βαθμολογία του Δ’ ομίλου 

Ελλάδα 4 
Φινλανδία 4 
Ιταλία 4 
Ρωσία 2 
Τουρκία 2 
Σουηδία 2 

Επόμενη αγωνιστική, Σάββατο 07/09 

15:30 Ρωσία-Σουηδία 
18:45 Ιταλία-Φινλανδία 
22:00 Τουρκία-Ελλάδα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε