Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Δώρο στον ΠΑΟΚ από…Τρίπολη – Η Ξάνθη “έπιασε” τον ΠΑΣ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ξάνθη έγινε η δεύτερη ομάδα που περνά από την έδρα του Αστέρα (1-0), έπιασε τον ΠΑΣ στην 5η θέση (έχοντας παιχνίδι περισσότερο από τους Γιαννιώτες) που οδηγεί στα πλέι-οφ, ενώ άφησε τον ΠΑΟΚ μόνο δεύτερο στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Με την έναρξη του παιχνιδιού η Ξάνθη πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του “Θ. Κολοκοτρώνης” και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κέρδισε μέτρα προς της εστία του Μπαντή. Από την άλλη πλευρά, η κίνηση του Τσιώλη να αφήσει εκτός τον Ναβάρο και να βάλει τον Φραγκουλάκη, αλλά και τον Κοντοέ σε ρόλο αριστερού μπακ δεν βγήκε σε καμία περίπτωση. Παράλληλα, τα αμυντικά λάθη των Αρκάδων ξεκινούσαν από τον χώρο του κέντρου, εκεί όπου ο Άλβαρεζ εκτέθηκε αρκετές φορές από τους προσωπικούς του αντιπάλους.

Όλα αυτά συνέθεσαν την χειρότερη εικόνα που παρουσίασε ο Αστέρας στα φετινά του παιχνίδια, την οποία εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη και άνοιξε το σκορ στο 17, με τον Φλίσκα. Στην συνέχεια οι Ακρίτες έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους, χωρίς όμως να απειληθούν σοβαρά. Ο Αστέρας δεν βρήκε διαδρόμους για να αναπτυχθεί κάθετα και προσπάθησε -ανεπιτυχώς- με σέντρες να φτάσει στην εστία του Λοντίγκιν.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σάκης Τσιώλης έβγαλε τους αρνητικούς Αλβάρες και Φραγκουλάκη, περνώντας Ναβάρο και Περόνε. Ο Αστέρας έδειξε διάθεση να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η Ξάνθη κλείστηκε στο μισό γήπεδο και αμύνθηκαν για να κρατήσουν το σκορ. Παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, καμία από αυτές δεν βρήκε δίχτυα (ο Λοντίγκιν έκανε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις) κι έτσι ο Αστέρας υποχρεώθηκε στην δεύτερη εντός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα, κάτι που τον έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτονίνι, Σανκαρέ, Κοντοές, Φραγκουλάκης (46’ Περόνε), Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Αλβάρες (46’ Ναβάρο), Λέντσε (66’ Καλαντζής). 

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Κάφα, Φορμίκα, Κουρμπέλης. 

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο, Φλίσκας, Ντιέ (61’ Πρίττας), Μαρίν (86’ Μάνταλος), Μαρσελίνιο (75’ Πλατέλλας), Ντάνι, Σολτάνι. 

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Ράνος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος. 

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) 
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου) 
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε