Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα «λύγισε» σε ματσάρα την Εφές – «Κάζο» στο Βερολίνο για την Αρμάνι

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα «λύγισε» σε ματσάρα την Εφές – «Κάζο» στο Βερολίνο για την Αρμάνι

Μεγάλη νίκη με 95-93 στην Κωνσταντινούπολη πήρε η Μπαρτσελόνα επί της Εφές Αναντολού για την 13η αγωνιστική της Euroleague σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο γνώρισε άλλη μία ήττα αυτή τη φορά στο Βερολίνο από την Άλμπα. Ήττα-έκπληξη και για την Ζενίτ από τον Ερυθρό Αστέρα στην Αγία Πετρούπολη. 

Η Μπαρτσελόνα – παρά τις απουσίες των Καλάθη, Άμπρινες και Χίγκινς- έφυγε νικήτρια από την Κωνσταντινούπολη σε ένα τρομερό ματς που κρίθηκε στην παράταση (93-95) αφού στην κανονική του διάρκεια έληξε 80-80 και πήρε άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό της περσινής Euroleague ανεβαίνοντας παράλληλα στο 11-2 και πιάνοντας τη Ρεάλ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κορυφαίος των «μπλαουγκράνα» ένας πρώην παίκτης των Τούρκων, ο Σερτάτς Σανλί, ο οποίος πέτυχε 24 πόντους, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μίροτιτς (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κούριτς (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα (14 πόντοι, 8 ασίστ). Για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που υποχώρησε στο 6-7, διακρίθηκαν οι Μίτσιτς (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μοερμάν (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Λάρκιν (14 πόντοι, 6 ασίστ).

Τα… δόντια της έδειξε η Άλμπα Βερολίνου πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Παρασκευή (10/12). Οι Γερμανοί πήρα τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους επικρατώντας 81-76 της απογοητευτικής Αρμάνι Μιλάνο, που πλέον μετρά τέσσερις ήττες στη σειρά. 

Πρωταγωνιστές για τους Γερμανούς, που ανέβηκαν στο 5-8, οι Έρικσον (21 πόντοι με 5/8 τρίποντα), Λο (12 πόντοι, 6 ασίστ) και Σίκμα (9 πόντοι, 7 ασίστ, 6 ριμπάουντ). Από την άλλη για τους Ιταλούς, που υποχώρησαν στο 8-5, ξεχώρισαν οι Χάινς (10 πόντοι), Σιλντς (9 πόντοι, 5 ασίστ). Θετικό ντεμπούτο έκανε ο νεοαποκτηθείς Μπέντιλ (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Θύμα έκπληξης έπεσε η Ζενίτ γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (58-69). Οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στις νίκες με αποτέλεσμα να πέσουν από την πρώτη τετράδα με ρεκόρ 8-5.

Για τους Σέρβους, οι οποίοι με μια ψυχωμένη εμφάνιση κυριάρχησαν πλήρως από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, ξεχώρισαν οι Ουόλτερς (14 πόντους), Κάλινιτς (11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Κούζμιτς (11 πόντους, 5 ριμπάουντ). Νίκη η οποία έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών ηττών, ανεβάζοντας την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στο 5-8.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις