Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Europa League: Με “τριάρες” στα προημιτελικά Κοπεγχάγη και Σαχτάρ (videos)

Europa League: Με “τριάρες” στα προημιτελικά Κοπεγχάγη και Σαχτάρ (videos)

Την πρόκριση τους στα προημιτελικά του Europa League πανηγύρισαν η Κοπεγχάγη και η Σαχτάρ. Με “τριάρες” στους “8” οι Δανοί και οι Ουκρανοί.

Η Κοπεγχάγη έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά πανηγύρισε την πρόκριση στους “8” του Europa League. Η ομάδα του Κάρλος Ζέκα, αν και είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι (1-0), νίκησε εντός έδρας με 3-0 την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπασάκσεχιρ, και πέρασε στα προημιτελικά.

Επόμενος αντίπαλος για τους Δανούς είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το νοκ άουτ παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου στην Κολωνία.

Η Κοπεγχάγη φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της, ανοίγοντας στο σκορ μόλις στο 4′ με κεφαλιά του Βιντ. Στο 53′ ο σκόρερ των Δανών διπλασίασε τα τέρματα του αλλά και της ομάδας του, ευστοχώντας σε πέναλτι (χέρι του Τοπάλ), ενώ το τελικό 3-0 έγραψε ο Φαλκ στο 63′.

Από την πλευρά της, η Σαχτάρ επικράτησε με 3-0 της Βόλφσμπουργκ στο Κίεβο,  σκοράροντας τρία τέρματα από το 89′ και μετά, και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς με 2-1, εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa League. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Βασιλεία, η οποία είχε επικρατήσει με 3-0 της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Στο 68′ η Σαχτάρ έμεινε με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Κοχοσλάβα), αλλά οι δύο ομάδες ήρθαν στα ίσα τους στο 70′ (αποβλήθηκε ο Μπρουκς).

Στο 89ο λεπτό ο Ζούνιορ Μοράες εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Ντοντό και κλείδωσε την πρόκριση, με τον Σόλομον (90’+1′) και τον Μοράες (90’+3′) να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις