Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Έβαλε… τρίποντο ο Μήτρογλου – Ορθάνοιχτος ο δρόμος για Βραζιλία

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Ελλάδα αγχώθηκε απέναντι στο αδύναμο Λιχτενστάιν, χρειάστηκε να φτάσει το 72′ για να σκοράρει ο Μήτρογλου όμως αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. Αυτοί ήρθαν και η Εθνική μπορεί να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αρκεί η Βοσνία να κάνει άλλη μία “γκέλα”.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Έξαλλος ο Σάντος! “Ήμασταν ομάδα καρικατούρα στο πρώτο ημίχρονο”

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της ημέρας

Η προκριματική φάση του Μουντιάλ έχει μπει στην τελική της φάση και αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Η Εθνική έκανε ένα κάκιστο πρώτο μέρος, ανέβηκε στο δεύτερο και πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς οι οποίοι την έφεραν στην πρώτη θέση μαζί με την Βοσνία. Οι Βόσνιοι που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα υπερτερούν σε ισοβαθμία αφού έχουν +19 τέρματα ενώ η Ελλάδα +4 και η διαφορά είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Η αποβολή του Χολέμπας στο 59′ δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα αφού 7 λεπτά μετά και το Λιχτενστάιν έμεινε με 10 παίκτες. 2 δοκάρια είχε η Εθνική που βρήκε απέναντί της έναν Γιέλε ο οποίος έκανε το ματς της… ζωής του. Επόμενος αντίπαλος την ερχόμενη Τρίτη η Λετονία στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Σάντος δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα που παρέταξε στο Βαντούζ αφού χρησιμοποίησε τους 11 που δοκίμαζε όλη την εβδομάδα. Κονέ και Χριστοδουλόπουλο στα άκρα και Μήτρογλου στην κορυφή.

Η Εθνική δεν είχε ρυθμό σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις. Στο 30′ ο Μήτρογλου βρέθηκε στην περιοχή (ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά ο διαιτητής δεν ασπάστηκε την υπόδειξη του βοηθού) όμως το σουτ με το δεξί από καλή θέση έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Η Εθνική δεν κυκλοφόρησε τη μπάλα και αυτό την υποχρέωσε να αναζητήσει με βαθιές μπαλιές τον Μήτρογλου. Το Λιχτενστάιν ήταν καλά “οχυρωμένο” στην άμυνα και δεν είχε ιδιαίτερες βλέψεις για να βγει μπροστά.

Ο Σάντος έβαλε στο δεύτερο μέρος τον Νίνη στη θέση του Κονέ και η Εθνική ήταν πολύ καλύτερη στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου.

Στο 49′ ο Μήτρογλου πήρε τη μπάλα από τον Κατσουράνη, έκανε εξαιρετική προσπάθεια όμως το πλασέ του με το δεξί έφυγε μακριά από την εστία. Στο επόμενο λεπτό ο Χολέμπας γύρισε τη μπάλα αλλά η προβολή του Μήτρογλου δεν είχε αποτέλεσμα.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο διεθνής επιθετικός στο 54′ όταν ο Χριστοδουλόπουλος τον βρήκε σε επίκαιρη θέση αλλά η κεφαλιά του Μήτρογλου έφυγε λίγο άουτ.

Η Εθνική είχε βρει ρυθμό και έψαχνε το γκολ όμως ο Χολέμπας ενώ κέρδισε φάουλ αντέδρασε και είδε στο 59′ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες.

Η Ελλάδα έπαιξε μόλις 7 λεπτά με παίκτη λιγότερο αφού ο Ντάβιντ Χάσλερ είδε τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Τοροσίδη. Στην επόμενη φάση η κεφαλιά του Κατσουράνη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την απόκρουση του Γιέλε.

Τελικά στο 72′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Ο Τοροσίδης γύρισε ωραία τη μπάλα και ο Μήτρογλου πλάσαρε ιδανικά. 2 λεπτά μετά το καταπληκτικό σουτ του Νίνη χτύπησε στο δοκάρι του Γιέλε.

Ο τερματοφύλακας του Λιχτενστάιν έκανε μεγάλη εμφάνιση αφού και στο 83′ απέκρουσε το τακουνάκι του Μήτρογλου αλλά και το σουτ του Τοροσίδη.

Λιχτενστάιν: Γιέλε, Έρι, Κουΐντανς, Στοκλας, Νίκολας Χάσλερ, Ντέιβιντ Χάσλερ, Φρικ (27′ Αντρέας Κρίστεν), Μπούργκμαγιερ, Ματίας Κρίστεν (90′ Γκούμπστερ), Βίιζερ (86′ Γιλντίζ), Ποβλερίνο.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67′ Καραγκούνης), Κονέ (46′ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84′ Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

Τα αποτελέσματα

Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-1 (72′ Μήτρογλου)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Σλοβακία 0-1 (77′ Πετσόφσκι)
Λετονία – Λιθουανία 2-1 (20′ Μπουλβιτις, 42′ Ζιούζινς – 44′ Ματουλεβίτσιους)

Η επόμενη αγωνιστική – Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

18.30 Λιθουανία – Λιχτενστάιν
21.15 Σλοβακία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη
21.45 Ελλάδα – Λετονία

H Βαθμολογία του 7ου ομίλου

Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Διαφορά τερμάτων
1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 16 7 +19
2. Ελλάδα 16 7 +4
3. Σλοβακία 12 7 +3
4. Λετονία 7 7 -7
5. Λιθουανία 5 7 -5
6. Λιχτενστάιν 2 7 -14


Μεγάλο “δώρο” της Σλοβακίας στην Ελλάδα

Σοβαρά επεισόδια στο Βουκουρέστι (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε