Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Εθνική ξαποσταίνει και η… δόξα την περιμένει

ΦΩΤΟ FIBA.COM
ΦΩΤΟ FIBA.COM

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε το 3 στα 3, εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στα επόμενα δύο ματς θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά.

Μπορεί τα 3 πρώτα ματς στα γήπεδα της Ισπανίας να είναι τα ευκολότερα που θα δώσει στη διοργάνωση, όμως ο πειστικός τρόπος που έχει φτάσει στις νίκες αποδεικνύει ότι έχει πολλές δυνατότητες.

Η Σενεγάλη που έγινε… σάκος του μποξ για την Εθνική, πήρε στη συνέχεια δύο νίκες κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο και την Κροατία.

Οι Φιλιππίνες δυσκόλεψαν την Κροατία και την Αργεντινή, αλλά η Ελλάδα τις… καθάρισε χωρίς να προβληματιστεί. Ή ομάδα του Κατσικάρη βρήκεε τη μεγαλύτερη αντίσταση από το λαβωμένο Πουερτο Ρίκο, όμως και σε αυτό το ματς βρήκε τη λύση.

Αυτή τη φορά δεν στηρίχτηκε στην άμυνα αλλά στον επιθετικό πλουραλισμό της. Ζήσης, Μπουρούσης, Αντετοκούνμπο, Καϊμακόγλου και Καλάθης έδωσαν λύσεις σε κρίσιμα σημεία και η Εθνική ξεκουράζεται, γνωρίζοντας ότι είναι σίγουρα στην επόμενη φάση.

Στόχος είναι να κάνει μία ακόμη νίκη και να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις του ομίλου της ώστε να αποφύγει την Ισπανία και τη δεύτερη ομάδα του πρώτου ομίλου.

Την Τετάρτη η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κροατία στις 21.00.

Η βαθμολογία του Β ομίλου

1. Ελλάδα 6
2. Αργεντινή 5
3. Κροατία 5
4. Σενεγάλη 5
5. Φιλιππίνες 3
6. Πουέρτο Ρίκο 3

Ο εκπληκτικός Πάου Γκασόλ οδηγεί την Ισπανία

Να περάσει ο επόμενος! Προκρίθηκε στους “16” η Εθνική

Μουντομπάσκετ: Με τα χίλια ζόρια η Αργεντινή

Απίστευτη Σενεγάλη, “ξέρανε” την Κροατία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε