Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μόνο… χειροκρότημα γι’ αυτόν τον Αστέρα! (VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Η ούτως ή άλλως επιτυχημένη φετινή πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League ολοκληρώθηκε απόψε, αφού η εντός έδρας ισοπαλία με την Μπεσίκτας (2-2) εξανέμισε τις ελπίδες των Αρκάδων για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, μια “στροφή” πριν τη τελευταία αγωνιστική των ομίλων του δεύτερου τη τάξη θεσμού

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα

Ο Αστέρας πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Europa League, εντυπωσίασε με την αγωνιστικότητα του μέσα στο γήπεδο αλλά αυτή του η… πορεία ολοκληρώθηκε μια αγωνιστική πριν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης. Οι Αρκάδες ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα τους με την Μπεσίκτας δείχνοντας για μια ακόμα φορά τα στοιχεία που τους έφτασαν μέχρι αυτό το σημείο και αποχαιρέτησαν με.. ψηλά το κεφάλι το θεσμό, γνωρίζοντας πως πέτυχαν αυτό που ήθελαν… να ακουστεί δηλαδή το όνομα τους -έστω και λίγο- στην Ευρώπη!

Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον Αστέρα Τρίπολης να φτάνει μια ανάσα από το γκολ στο 5′, όταν το σουτ του Νίκο Φερνάντες βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκιουνέν. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να κερδίσουν το χώρο του κέντρου, αλλά μετά το πρώτο 10λεπτο οι παίκτες της Μπεσίκτας βελτιώθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 15′ με το όμορφο τέρμα του Μπα.

Η συνέχεια ανήκε στους Τούρκους που έφτασαν με ευκολία στα καρέ του Κοσίτσκι (κακή η αμυντική λειτουργία των Αρκάδων), “αγγίζοντας” το 0-2 με τις προσπάθειες του Μπα (21′, 23′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν στη συνέχεια το.. πάνω χέρι, ενώ δεν ένιωσαν κάποια απειλή, αφού το παιχνίδι των γηπεδούχων ήταν άναρχο και δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Βεργέτης πήρε το ρίσκο να παίξει πιο επιθετικά στην επανάληψη, περνώντας στο ματς τον Μπαράλες στη θέση του Γιαννιώτα, γεμίζοντας έτσι την αντίπαλη περιοχή (σύστημα 4-4-2). παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν έφερε άμεσα αποτέλεσμα, αφού ο Αστέρας δεν κατάφερε να δημιουργήσει κενά στην αντίπαλη άμυνα και να… ανησυχήσει τον Γκιουνέν

Οι Τούρκοι διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και πίστεψαν πως “κλείδωσαν” τη νίκη στο 61′, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τόρε.

Το ματς όμως δεν τελείωσε εκεί. Ο Αστέρας πίεσε και κατάφερε να δώσει τεράστιο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά, αφού μείωσε με 2-1 στο 73′ με τον Μπαράλες, ενώ εννιά λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα με τον Πάρα. Νωρίτερα (73′) οι Τούρκοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Χάτσινσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα

Οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ που θα κρατούσε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά κέρδισαν τόσο το χειροκρότημα των οπαδών τους, όπως και των υπόλοιπων ποδοσφαιρόφιλων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε