Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παυλής: Αν πέσει η ΑΕΚ σταματάω το ποδόσφαιρο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Μιχάλης Παυλής μπορεί να είναι μόλις 23 ετών αλλά ξεκαθαρίζει πως αν η ΑΕΚ υποβιβαστεί ο ίδιος θα κόψει τη μπάλα.

Με συνέντευξή του στο GOAL ο Παυλής αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι παίκτες της ΑΕΚ και τόνισε ότι αν η ομάδα υποβιβαστεί, θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

“Οταν ήρθα κατάλαβα πως τα πράγματα δεν είναι όπως πρέπει, σύμφωνα με το μέγεθος της ΑΕΚ. Είναι ανεπίτρεπτο μια ομάδα του βεληνεκούς της ΑΕΚ να κάνει όλο το καλοκαίρι 300 δοκιμές παικτών, από 16 ετών μέχρι όσο πάει. Υπήρχαν τότε οι υπεύθυνοι που θα μπορούσαν να κρίνουν ποιος κάνει και ποιος δεν μπορεί. Να μη δείχνει η ομάδα την εικόνα πως `’είδα φως και μπήκα”, η οποία δεν την τιμά.”

Ακόμα και έτσι όμως, ποια αναδεικνύεις ως βασική αιτία του αγωνιστικού κατήφορου που βιώνει η ΑΕΚ;

“Είναι πολλά ζητήματα που έφεραν την ΑΕΚ σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν σίγουρα και εξωγενείς παράγοντες. Η διαιτησία για παράδειγμα. Θα μπορούσαμε σίγουρα να είχαμε έξι βαθμούς παραπάνω κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει η κακή ψυχολογία που δημιουργήθηκε στην ομάδα. Το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, με όλους τους παίκτες να είναι απλήρωτοι.”

Σε αρκετό κόσμο υπάρχει η αίσθηση πως πολλοί παίκτες που ανήκουν στην ΑΕΚ δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της φανέλας που φορούν. Πιστεύεις πως όσοι βρίσκονται στην ομάδα αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις;

“Πιστεύω πως όχι. Νομίζω πως σε αυτό φταίμε οι μεγαλύτεροι που έχουμε δώσει το δικαίωμα στα μικρά παιδιά να συμπεριφέρονται και να λένε πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις θα ντρέπονταν ακόμα και να πουν καλημέρα, μπαίνοντας στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.”

Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη και η ΑΕΚ πρέπει να μαζεύει πόντο πόντο για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Πιστεύεις πως η ομάδα θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την πίεση;

“Δεν ξέρω. Δεν θέλω να μπαίνω καν στη διαδικασία πως η ΑΕΚ θα μαζεύει πόντο με πόντο για να σωθεί. Η ΑΕΚ δεν είναι για να σωθεί απλά.”

Είναι όμως μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσετε…

“Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, σίγουρα είναι μια πραγματικότητα. Ευελπιστώ και θέλω να πιστεύω πως θα γίνει έτσι, ότι με την προσθήκη των νέων παιδιών που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, θα καταλάβουν όλοι πως δεν είναι επιτρεπτό το ενδεχόμενο υποβιβασμού γι’ αυτή την ομάδα.”

Αν σου ζητούσα να διαχωρίσεις το συναίσθημα από την πραγματικότητα και με βάση όσα έχεις δει απ’ όλες τις ομάδες, πιστεύεις πως η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί;

«Για να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να ξεχωρίσω το συναισθηματικό από το επαγγελματικό για τη συγκεκριμένη ομάδα. Πιστεύω ακράδαντα, πάντως, πως υπάρχουν χειρότερες ομάδες από εμάς. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά υπάρχουν πολλά ματς που έχουμε παίξει καλύτερα εμείς. Φαίνεται πως έχουμε καλύτερη ομάδα. Θα μπορούσα να αναφέρω τα παραδείγματα του Αρη ή της Κέρκυρας, οι οποίες κινούνται στο ίδιο καζάνι με εμάς. Πιστεύω πως είναι 4-5 ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Βάζω και την ΑΕΚ μέσα, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό».

Για την κατάσταση που βιώνουν: “Ισχύει πως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε ή να βάλουν βενζίνη. Και θα βάλω τον εαυτό μου μέσα. Δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Ισχύει πως πάμε στο ξενοδοχείο και τρώμε δύο πιάτα φαγητό. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε να φάμε. Αυτό δεν είναι δικαιολογία και δεν το λέω για να μας λυπηθεί κάποιος και να πει τα καημένα τα παιδιά. Ο καθένας ξέρει πού είναι και ποια είναι η κατάσταση. Είναι γεγονός πως υπάρχουν δυσκολίες. Πηγαίνουμε πέντε πέντε στην προπόνηση με ένα αυτοκίνητο. Δεν έχουμε χρήματα για τη σωστή διατροφή. Είμαστε και σε ηλικία, όπου ο καθένας έχει την προσωπική του ζωή. Δεν είναι μόνο το φαγητό. Ολοι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη και πρέπει να την ξεπεράσουμε.”

Πώς βλέπεις το μέλλον σου; Ποια είναι τα σχέδιά σου για τη συνέχεια;

“Δεν βλέπω τίποτα. Αν πέσει η ΑΕΚ, σταματώ το ποδόσφαιρο.”

Εδειξες βέβαιος, πάντως, πως η ΑΕΚ δεν θα υποβιβαστεί. Τι θα σημάνει αυτό για σένα;

“Πως δεν σταματάω το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Θα ήθελα να μου κάνει πρόταση ανανέωσης η ομάδα, γιατί δεν θα ήθελα να φύγω από εδώ.”

Διαβάστε ακόμα…

Λαγός: Είμαι απλήρωτος δυόμισι χρόνια!

Στην πόρτα της… εξόδου ο Λαγός

Κοντοές: Αν όχι Στεάουα, θα παίξω στη Χαλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε