Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεβάνς και αποκαθήλωση με 5αρα! Η Ολλανδία ξεφτίλισε την Ισπανία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με έναν καταπληκτικό Ρόμπεν η Ολλανδία ταπείνωσε την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία επικρατώντας με 5-1 στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας. Εμφατική ρεβάνς απ΄τους “οράνιε” για τον χαμένο τελικό στο Μουντιάλ του 2010.

Η Ολλανδία έλεγξε το ματς στο ξεκίνημα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Κασίγιας να νικάει στο τετ α τετ τον Σνάιντερ στο 8ο λεπτό. Οι Ισπανοί ανέβασαν σταδιακά την απόδοση τους ωστόσο χρειάστηκαν ένα φαλτσοσφύριγμα του διαιτητή για να σκοράρει. Ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε στο έδαφος χωρίς να τον έχει βρει ο Ντε Φράι, ωστόσο ο διαιτητής Ριτσόλι καταλόγισε πέναλτι και ο Τσάμπι Αλόνσο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 27΄.

Ο Σίλβα δε μπόρεσε να κάνει το 2-0 σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία στο 43΄και σα να μην έφτανε αυτό στους παγκόσμιους πρωταθλητές δέχθηκαν και την ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Ο Μπλιντ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Φαν Πέρσι με τρομερή κεφαλιά στην κίνηση έκανε το 1-1.

Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Φαν Χάαλ που κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή στο 53΄μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν.

Η Ισπανία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και λίγο αργότερα, στο 60ο λεπτό ο Φαν Πέρσι με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας.

Το τρίτο γκολ φαινόταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 63΄όταν από το φάουλ του Σνάιντερ ο Ντε Φράι εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που δεν δόθηκε του Φαν Πέρσι στον Κασίγιας και από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Ισπανοί τα είχαν… χαμένα και δέχθηκαν και 4ο γκολ στο 72΄όταν μετά το τραγικό λάθος του Κασίγιας ο Φαν Πέρσι έσπρωξε τη μπάλα σε κενή εστία κάνοντας το 4-1.

Οι Ολλανδοί που το βράδυ της Παρασκευής ήταν… ιπτάμενοι έδωσαν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους φτάνοντας και σε 5ο γκολ στο 82ο λεπτό όταν ο Ρόμπεν μετά από ένα απίστευτο σπριντ, πέρασε και τον Κασίγιας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα οι “οράνιε” έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 87΄ για να φτάσουν και σε 6ο γκολ με τον Κασίγιας να λέει “όχι” σε διαδοχικά σουτ των Λενς και Ρόμπεν.


Λαχτάρα με Μανωλά στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής


Μουντιάλ 2014: Το σύνθημα της Εθνικής σε… νέα έκδοση (VIDEO)

Τοροσίδης: Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση

To πέναλτι της Βραζιλίας και σε καρτούν (VIDEO)

Mundial 2014: Το Ισπανία – Ολλανδία (22.00) κλέβει την παράσταση

Η “σφαγή” της Κροατίας στο ματς με την Βραζιλία (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ηγέτης ο Νεϊμάρ, “εφευρέτης” ο διαιτητής! Με το…δεξί η Βραζιλία

Mundial 2014: Το φωτορεπορτάζ της τελετής έναρξης

“Κόβουν” τις ημίγυμνες φιλάθλους! Με… καθυστέρηση το Mundial στο Ιράν

Mundial 2014: Φεύγει για… Κολομβία η Εθνική (VIDEO)

Mundial 2014 – Εθνική: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

O Φερνάντο Σάντος ευχαριστεί τους Έλληνες (VIDEO)

Γδύθηκε για να υποδεχτεί τον Ρονάλντο (ΦΩΤΟ)


Το άγαλμα του Ιησού φωτίστηκε στα χρώματα του Μουντιάλ (VIDEO)

Ο “Ροναλντίνιο” υποκλίθηκε στον Λιονέλ Μέσι (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε