Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάντος: Έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια οι παίκτες – Μπορούμε να προκριθούμε

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Φερνάντο Σάντος εκθείασε την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες της Εθνικής από την αρχή του αγώνα αλλά και όταν έμειναν με δέκα παίκτες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών και πιστεύει ότι αν δείξουν την ίδια διάθεση και κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού τότε θα καταφέρει η Εθνική να προκριθεί.

Ο Σάντος εκνευρίστηκε όταν του έγινε ερώτηση για την ενδεχόμενη απουσία των Τουρέ ενώ τόνισε ότι η διαιτησία έχει αδικήσει την Εθνική αλλά δεν υπάρχει λόγος να μένει η ομάδα σε αυτό.

Αναλυτικά ο Σάντος μίλησε…

Για τις διαφορές του αγώνα με την Ιαπωνία και του αγώνα με την Κολομβία:  “Οι διαφορές στα δύο ματς έχουν σχέση με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την αποβολή του Κατσουράνη. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε τη μπάλα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, κάτι που πιστεύω ότι το πετύχαμε και στις δύο περιπτώσεις παρά το ότι δεν σκοράραμε. Στο χθεσινό ματς μετά την αποβολή αναγκαστήκαμε να δώσουμε χώρο και να κλειστούμε περισσότερο. Έπρεπε να έχουμε το μυαλό μας στην άμυνα και αν μπορούσαμε να βγάλουμε κάποιες αντεπιθέσεις. Στο αμυντικό κομμάτι ήμασταν καταπληκτικοί και το μόνο που μας έλειψε ήταν το ότι δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια μας και να πάρουμε ανάσες. Στο επιθετικό κομμάτι δεν βρήκαμε τους κατάλληλους χώρους για να τους εκμεταλλευτούμε. Οι ποδοσφαιριστές μας έκαναν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια και τα έδωσαν όλα.”

Για το πάθος των παικτών:
 “Το ότι καταφέραμε να τρέξουμε τόσο και να καλύψουμε τόσους χώρους είναι κάτι που μας άρεσε. Βασικά ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Είχαμε ευκαιρίες αν και παίζαμε με 10 ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλο πάθος παρά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο ματς.”

Για το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού: “Πρέπει να νικήσουμε. Χρειαζόμαστε πίστη στις δυνάμεις μας και να έχουμε συγκέντρωση όπως και στο ματς με την Ιαπωνία. Φυσικά θα πρέπει να πετύχουμε και γκολ αφού αυτό μας έλειψε. Η Ακτή έχει το βαθμολογικό προβάδφισμα όμως η Εθνική έχει δείξει ότι στους “τελικούς” τα καταφέρνει όπως έκανε και στο Euro απέναντι στην Ρωσία.”

Για την κούραση: “Θεωρητικά μετά από 72 ώρες οι παίκτες επανέρχονται πλήρως οπότε θα είμαστε έτοιμοι. Σήμερα έχουν ρεπό και μετά θα δουλέψουμε πάνω στο πνευματικό κομμάτι. Θα δούμε τον τρόπο που θα τους αποφορτίσουμε για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Έχουμε 23 ποδοσφαιριστές και αν κάποιος δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί τότε υπάρχουν παίκτες να παίξουν. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε δικαιολογίες.”

Για το αν έπαιξε ρόλο η ομιλία πριν το ματς: “Η σημαντικότερη ομιλία ήταν αυτή που κάναμε πριν από δύο ημέρες όταν αναλύσαμε το ματς με την Κολομβία και τους είπα ότι δεν είχαμε συγκέντρωση. Τους είπα ότι αν καταλάβουμε τα λάθη τότε στον επόμενο αγώνα θα είμαστε διαφορετικοί. Οι παίκτες παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι αφού κατάλαβαν ότι δεν φταίει η ατυχία και μπήκαν στο ματς με την Ιαπωνία όπως έπρεπε. Το μόνο κρίμα είναι ότι πρώτα πρέπει να πληρώσεις τα λάθη και μετά να μην τα κάνεις.”

Για το αν έχει αδικηθεί η Ελλάδα από τη διαιτησία: “Είναι αλήθεια ότι η διαιτησία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα δύο ματς που έχουμε δώσει. Δεν είναι ούτε με το μέρος μας, ούτε στο 50-50, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Έχω πει και στους παίκτες ότι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μένουμε σε άλλους παράγοντες. Και μην ξεχνάμε ότι η όμορφη ιστορία που έχει φτιάξει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μέσα από αντιξοότητες. Η ελληνική κουλτούρα έχει το καλό ότι αντιδράει εξαιρετικά όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση αλλά έχει και αρνητικά αφού ψάχνει δικαιολογίες όταν κάτι δεν πάει καλά. Εμείς κρατάμε την καλή πλευρά της ελληνικής κουλτούρας.”

Για το πρόβλημα στο γκολ: “Υπάρχει πρόβλημα στο γκολ. Όλην την εβδομάδα δουλέψαμε πάνω σε αυτό και στις στημένες μπάλες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Έχουμε βρει και σε καλή ημέρα τους τερματοφύλακες αλλά και εμείς σε κάποιες περιπτώσεις δεν κάνουμε σωστά πράγματα. Είναι εύκολο να μας πάρει από κάτω, κυρίως τους επιθετικούς, αλλά δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Αν βάλουμε ένα γκολ μπορεί να ελευθερωθούν τα πόδια τους και να αλλάξει η εικόνα.”

Για την ενδεχόμενη απουσία των Τουρέ
και αν θα αλλάξει τα πλάνα: “Γιατί να αλλάξουμε τα πλάνα μας; Στο παιχνίδι με την Κολομβία το πρόβλημα ήταν ότι δεν έπαιζε ο Φαλκάο. Αλήθεια το λέω. Δεν παίζει ο Φαλκάο, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Αυτό δεν το καταλαβαίνω πώς αλλάζουν τα δεδομένα στο μυαλό πολλών πολλών. Αυτό είναι ένα κλίμα που βγαίνει και στην ομάδα. Όσο και να προσπαθούμε να τους συγκεντρώσουμε τόσο καλύτερα. Όσο περισσότεροι παίκτες με ποιότητα παίζουν τόσο καλύτερα. Μόνο έτσι θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και δύσκολα θα μας κερδίσουν. Αν μείνουμε στο ότι δεν παίζει το αστέρι τους, γίνονται χειρότερα για μας τα πράγματα. Δεν δείχνουμε ασέβεια στον παίκτη. Ο Φαλκάο είναι σταρ. Λέμε ότι φοβόμαστε τα μεγάλα ονόματα και όταν δεν παίζουν είμαστε ΟΚ και μετά το πληρώνουμε ακριβά.”

Φεύγουν από την Βραζιλία τα αδέρφια Τουρέ!

Mundial 2014: Έδωσε εξηγήσεις ο Ντιέ για το κλάμα (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε