Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Στο τέλος νικούν πάντα αυτοί! Πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Η Αργεντινή είχε καλύτερες ευκαιρίες αλλά για ακόμα μία φορά επιβεβαιώθηκε η ρήση του Λίνεκερ και η Γερμανία με γκολ του Γκέτσε στο 113΄επικράτησε με 1-0 και κατέκτησε το Μουντιάλ της Βραζιλίας
– Η ομάδα του Λεβ έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή που κερδίζει παγκόσμιο κύπελλο στην αμερικανική ήπειρο και έφτασε τα 4 συνολικά

Το LIVE του αγώνα

Η Αργεντινή μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε μόλις στο 4ο λεπτό με το σουτ του Ιγκουαϊν να φεύγει άουτ. Ο επιθετικός της Νάπολι ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 21ου λεπτού. Ο Κρόος έκανε τραγικό λάθος και του έδωσε τη μπάλα σε θέση τετ α τετ, αλλά αυτός σούταρε άουτ.

Στο 30ο λεπτό ο Ιγκουαϊν κατάφερε να σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Χρειάστηκε να περάσουν 37 λεπτά για να απειλήσουν οι Γερμανοί με τον Ρομέρο να διώχνει δύσκολα το σουτ του Σίρλε.

Τρία λεπτά αργότερα οι Αργεντίνοι σπατάλησαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ακόμα και τον Νόιερ, αλλά ο Μπόατενγκ απομάκρυνε πριν περάσει η μπάλα την γραμμή.

Η Γερμανία, όμως ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, σχεδόν με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν από το κόρνερ του Κρόος η κεφαλιά του Χέβεντες σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ρομέρο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την “αλμπισελέστε” καθώς ο Μέσι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια, ωστόσο ο ρυθμός έπεσε και κυριάρχησε η τακτική και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Όσο περνούσε η ώρα οι Γερμανοί έδειχναν να έχουν περισσότερες δυνάμεις, γεγονός που έφερε και την ευκαιρία του Κρόος στο 82΄.

Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο τελικός πήγε στην παράταση, η οποία ξεκίνησε με τον Ρομέρο να λέει “όχι” στον Σίρλε. Η Αργεντινή απάντησε με τον Παλάσιο να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 97΄.

Τελικά, όπως λέει και το ρητό του Λίνεκερ στο τέλος χαμογέλασαν οι Γερμανοί. Στο 113ο λεπτό ο Σίρλε έκανε την σέντρα και ο Γκέτσε μετά από άψογο κοντρόλ εκτέλεσε τον Ρομέρο στέλνοντας τους συμπατριώτες του στα ουράνια, καθώς η πίεση των Αργεντίνων στα τελευταία λεπτά δεν έφερε αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε