Site icon NewsIT

Superleague 1, Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε με Αϊτόρ από τη Νίκαια

22.01.2022 | 21:23
Superleague 1, Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε με Αϊτόρ από τη Νίκαια

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή Superleague 1 πήρε ο Παναθηναϊκός. Το “τριφύλλι” επικράτησε (1-0) του Ιωνικού, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από δυο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και δείχνει να… εδραιώνεται στις θέσεις της τετράδας. Ο Αϊτόρ έχει εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη του “τριφυλλιού” αυτή την περίοδο, πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα στη Νίκαια. Δοκάρι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τη νίκη του αυτή στην έδρα του Ιωνικού (1-0) ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 30 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα της Superlerague 1 και βρίσκεται στο -3 από την 3η ΑΕΚ, που αύριο παίζει στην έδρα του Ατρομήτου. Όσον αφορά την ομάδα της Νίκαιας, παρέμεινε στους 14 βαθμούς και στις τελευταίες θέσεις.

Οι δυο ομάδες μπήκαν “δυνατά” στην αναμέτρηση, έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Ο Ιωνικός πίεσε πολύ ψηλά, αλλά έδειξε να δυσκολεύεται από τον δραστήριο Βιτάλ, παίζοντας με τρία σέντερ-μπακ. Στο 5′ το χαμηλό σουτ του Ντάλσιο έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, ενώ στο 15′ το σουτ του Βιγιαφάνιες έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 17′ από τον Ιωνικό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μύγας πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεύτερο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με τις γρήγορες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, ειδικά από τη δεξιά πλευρά, στην οποία αγωνίστηκε ο Μύγας. Ο Ιωνικός βρέθηκε στη συνέχεια να παίζει πίσω από το σέντρα, έδειξε να ελέγχει το ματς, αλλά στο 38′ δέχθηκε το γκολ.

Ο Βιγιαφάνιες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Αϊτόρ έπιασε μοκοκόμματη… σουτάρα από την «καρδιά» της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 0-1.

Ο Ιωνικός μπήκε με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Μόλις στο 48′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, σε σουτ του Άοσμαν μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν την κατοχή της μπάλας, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα και έψαξε τη φάση που θα του έδινε ένα ακόμα γκολ. Σε αυτή τη… λογική, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνωσε την επίθεση του, ρίχνοντας στο ματς Ιωαννίδη και Παλάσιος στις θέσεις των Καρλίτος και Βιτάλ. Διορθωτικές κινήσεις έγιναν και από τον Ιωνικό (έξω Τουράμ και Λένις, μέσα Κιάκος και Μάντζης).

Οι “πράσινοι” δεν έφτασαν σε άλλη τελική προσπάθεια, αλλά ούτε και είδαν την εστία τους να απειλείται. Η μικρή πίεση που δέχθηκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version