Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Superleague 1: Με ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ – Ολυμπιακός η τελευταία αγωνιστική των play off

Superleague 1: Με ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ – Ολυμπιακός η τελευταία αγωνιστική των play off
Intime.gr

Το φινάλε των φετινών play off της Superleague 1 φέρνει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τον Παναθηναϊκό -λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας- με το νικητή να παίρνει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στο ΟΑΚΑ, με το κλίμα στους οπαδούς της «Ένωσης» να… μυρίζει μπαρούτι. Το ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης είναι το τρίτο ματς της αγωνιστικής (20:00 η κοινή ώρα έναρξης).

Έπειτα από τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής στα play off, το μοναδικό ενδιαφέρον που απομένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Superleague 1, είναι η τελική κατάταξη των συλλόγων, αφού τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν… μοιραστεί.

Ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα προκριματικά του Champions League και οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Άρης σε αυτά του Conference League, με την ΑΕΚ να χάνει το ευρωπαϊκό “εισιτήριο” μετά την ήττα της στο “Κλ. Βικελίδης”.

Η 10η και τελευταία αγωνιστική των Play Off περιλαμβάνει μεν δύο ντέρμπι, ωστόσο φαντάζει σαν αγγαρεία. Στο πρώτο, η ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που ενδέχεται να εξελιχθεί σε έντονη αντίδραση των οπαδών του «Δικεφάλου» για τη φετινή αποτυχημένη σεζόν της ομάδας.

Στο δεύτερο ντέρμπι της ημέρας, στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα δώσουν μία… πρόβα ενόψει του μεταξύ τους τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας του ερχόμενο Σάββατο (21/5, 20:00 – Ολυμπιακό Στάδιο). Ερωτηματικό παραμένει, όμως, το κατά πόσο οι δύο προπονητές θα παρατάξουν τις «κανονικές» ενδεκάδες ή θα προφυλάξουν παίκτες. Μεταξύ αυτών των δύο ομάδων, όμως, θα «παιχτεί» και η δεύτερη θέση της κατάταξης, με τους «ασπρόμαυρους» του Ραζβάν Λουτσέσκου να υπερτερούν για την ώρα στην ισοβαθμία έναντι των «πράσινων» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να «βολεύονται» και με την ισοπαλία.

Ωστόσο, μία ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη ίσως φέρει χαμόγελα στον Άρη του Χερμάν Μπούργος. Οι «κίτρινοι», με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την επική ανατροπή με την ΑΕΚ και την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στο Conference League, εφόσον περάσουν νικηφόρα από τα Γιάννινα, θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση καθώς ευνοούνται στην τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» του Ηρακλή Μεταξά θα προσπαθήσει να κλείσει με ευχάριστο τρόπο μια άκρως θετική σεζόν, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις