Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2: Νέο διπλό με υπογραφή Σίντκλεϊ και Πασχαλάκη

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2: Νέο διπλό με υπογραφή Σίντκλεϊ και Πασχαλάκη

Ο ΠΑΟΚ έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μακριά από την Τούμπα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε δύσκολα του Παναιτωλικού με 2-1 στο Αγρίνιο για την τρίτη αγωνιστική της Superleague 1, πανηγυρίζοντας το τρίτο σερί διπλό του μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο Παναιτωλικός, ο οποίος ήταν αήττητος πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έβαλε πολύ δύσκολα στον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος τα βρήκε σκούρα και χρειάστηκε ένα γκολ του Σίνγκλεϊ στο 80′ και μία τεράστια επέμβαση του Πασχαλάκη στο 88′ για να φύγει με το τρίποντο από το Αγρίνιο.

Το νικητήριο γκολ του Σίντκλεϊ:

Η επέμβαση του αγώνα από τον Πασχαλάκη:

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μουργκ, ωστόσο ο Ροντρίγκες αντέδρασε πολύ καλά κι έδιωξε με τα πόδια. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού σταμάτησε στο 15′ και το σουτ του Αουγκούστο, ενώ στο 17′ ήταν η σειρά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Πασχαλάκη, να αποκρούει σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Βέργου.

Ο Παναιτωλικός σταδιακά ανέβασε στροφές κι άρχισε να απειλεί τον ΠΑΟΚ. Στο 29′,  έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Ντίας, ο Βέργος δεν πρόλαβε για λίγο να βρει την μπάλα προς την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν πάντως αυτός που άνοιξε το σκορ στο 32′. Ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Αουγκούστο στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Μιτρίτσα «τρύπωσε» ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Λούι και κεφαλιά του Βέργου, ο Τζόναθαν Μόρσεϊ από τα δύο μέτρα βγήκε άτσαλα την μπάλα που κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 46′, αλλά ο Τέιλορ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ροντρίγκες, με τον Παναιτωλικό να ανεβάζει στροφές στη συνέχεια και να φτάνει στην ισοφάριση στο 59′.

Από κόρνερ του Τσιγγάρα, ο Βέργος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντίας με δεύτερη κεφαλιά-ψαράκι από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Παναιτωλικός πήρε ψυχολογία και κυριάρχησε τα επόμενα λεπτά στο γήπεδο, προσπαθώντας να φτάσει στην ολική ανατροπή. Στο 62′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Λούι από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 66’ ο Ντουάρτε έχασε απίστευτη ευκαιρία σουτάροντας με τη μία, πολύ λίγο άουτ έπειτα από τη σέντρα του Λούι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 80’ με πολύ ωραίο πλασέ του Σίντκλεϊ στη γωνία, έπειτα από ωραία συνεργασία των Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι, που κατέληξε στον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ του δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος έκανε το 2-1.

Το «τρίποντο» της νίκης για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, είχε (και) την «υπογραφή» του Πασχαλάκη, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική απόκρουση με το… στήθος στο 88’ σε εξ επαφής πλασέ του Καρέλη, τρία λεπτά μετά την είσοδο του τελευταίου στον αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Χουχούμης, Βργκοτς, Λούι, Κορνέλιους (85’ Μαλής), Φλόρες (69’ Βαρόνε), Ντίας, Μόρσεϊ (46’ Μεντόσα), Ντουάρτε (81’ Μπαρμπόσα), Τσιγγάρας, Βέργος (85’ Καρέλης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (71’ Εσίτι), Αουγκούστο, Μουργκ (63’ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (63’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ (71’ Σφιντέρσκι).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις