Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2: Πρωταθλητής Ελλάδας για 47η φορά με νίκη μέσα στην Τούμπα

Superleague 1, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2: Πρωταθλητής Ελλάδας για 47η φορά με νίκη μέσα στην Τούμπα
Intime.gr

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει… χαλάστρα στον Ολυμπιακό, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν “μεταμορφωμένοι” στην επανάληψη -από τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς- και έφτασαν στην ανατροπή του σκορ μέσα στην Τούμπα (2-1) γεγονός που τους έδωσε και μαθηματικά τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή, τον 47ο της ιστορίας τους.

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο την προσπάθεια του Champions League, μετά την τιμωρία που δέχθηκαν οι ομάδες της Ρωσίας, αλλά και τον αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ από τον τελικό του Ch. L.

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, στο οποίο οι δυο ομάδες ήταν επιφυλακτικές, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 10′ ο Μπα δεν αντέδρασε καλά, ο Σοάρες τον απέφυγε, έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Βάτσλικ δεν μπόρεσε να την βρει και ο Μουργκ έκανε το 1-0, σκοράροντας και πάλι κόντρα στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να “ξυπνάει” μετά το τέρμα που δέχθηκε και να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος κυρίως με τον Ρόνι Λόπες και τις εμπνεύσεις του (καλή παρουσία και ο Εμβιλά, στο χώρο του κέντρου). Απ’ την άλλη, ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε κυρίως από τις πτέρυγες, με τους Λύρατζη, Σοάρες και Μουργκ να παίρνουν αρκετά μπάλα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την καλύτερη της στιγμή στο 31′ με τον Καμαρά να φέρνει με όμορφο τρόπο την μπάλα μπροστά του, αλλά να μην μπορεί να πιάσει καλή κεφαλιά και να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε και πάλι την… ένταση στο χώρο του κέντρου, πιέζοντας και πάλι αποτελεσματικά και κλέβοντας μπάλες. Μέχρι την ανάπαυλα, δεν δέχθηκε άλλη φάση στην εστία του, με τον Ολυμπιακό να βγάζει πρόβλημα μεσοεπιθετικά.

Βλέποντας τον Ολυμπιακό να είναι… χλωμός, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε με την έναρξη της επανάληψης Ελ Αραμπί, Αγκιμπού Καμαρά και Γκάρι Ροντρίγκες στο ματς. Οι Πειραιώτες έδειξαν βελτιωμένη εικόνα, πήραν τον έλεγχο και πίεσαν τον ΠΑΟΚ. Το 1-1 ήρθε στο 51′. Γκάρι Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί συνεργάστηκαν, ο πρώτος έκανε τελικά το γύρισμα από τα αριστερά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Ρόνι Λόπες σκόραρε για δεύτερο σερί ματς για τον Ολυμπιακό, με κοντινό πλασέ.

Πέντε λεπτά μετά, το φαλτσαριστό σουτ του Μαντί Καμαρά από τα όρια της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, ενώ στο 59′ ο Πασχαλάκης έδιωξε με γροθιές το δυνατό σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, βάζοντας στο ματς Σβαμπ και Α. Ζίβκοβιτς (60′), αλλά στο 62′ ο Ρέαμπτσιουκ έπιασε διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων (ο Λύρατζης δεν έβαλε καν την κόντρα) και έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Λουτσέσκου τόνωσε κι άλλο την επιθετική του γραμμή του ΠΑΟΚ, βάζοντας στο ματς αρχικά Άκπομ και στη συνέχεια τον Ολιβέιρα. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν και ο Πορτογάλος επιθετικός “άγγιξε” την ισοφάριση στο 83 με την κοντινή του κεφαλιά. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έπαιξε με σέντρες, άφησε πολλούς κενούς χώρους στην αμυντική του γραμμή και δέχθηκε αντεπιθέσεις. Καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να φτάσει σε νέο γκολ κι έτσι ο Ολυμπιακός “καθάρισε” το τρίτο του σερί πρωτάθλημα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις